stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Sao Paulo

Messi, Ronaldo in Iniesta za Zlato žogo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.11.2012 16:08

Argentinec Lionel Messi, Portugalec Cristiano Ronaldo in Španec Andres Iniesta so letošnji kandidati za laskavi naslov Zlata žoga, je danes sporočila Mednarodna nogometna zveza (Fifa).

V zadnjih treh letih je slavil Messi, ki je tudi letos najresnejši kandidat za laskavi nogometni naslov. Gala prireditev bo 7. januarja prihodnjega leta v Zürichu.

Petindvajsetletni zvezdnik Barcelone Messi in Francoz Michel Platini, sicer predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), sta doslej edina nogometaša na svetu, ki sta trikrat zapored osvojila Zlato žogo, po trikrat pa sta zmagala še Nizozemca Johan Cruyff in Marco Van Basten. Messi bo v primeru vnovičnega zmagoslavja postal prvi nogometaš na svetu, ki je štirikrat v nizu osvojil prestižno nogometno nagrado, ki jo vsako leto podelita Fifa in France Football.

Kandidatke za najboljšo nogometašico leta so Brazilka Marta ter Američanki Alex Morgan in Abby Wambach, za trenerja leta pa kandidirajo selektor Španije Vicente Del Bosque, nekdanji trener Barcelone Josep Guardiola in trener madridskega Reala, Portugalec Jose Mourinho.