stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Na 4. mini košarkarskem turnirju mlade Novomeščanke

Piše: R.K.

Čas objave:
19.02.2024 09:27

V soboto so v ŽKK Krka izpeljali četrti mini košarkarski turnir v letošnjem šolskem letu 2023/2024. Turnir je bil tudi tokrat namenjen najmlajšim deklicam, ki na novomeških in okoliških osnovnih šolah obiskujejo interesno dejavnost “košarka za deklice”, pa tudi tistim, ki se poleg interesnih dejavnosti že udeležujejo tudi klubskih treningov naše najmlajše tekmovalne selekcije. Turnirja se je udeležilo 22 deklet.

Tudi tokrat so turnir izpeljali pod sloganom “Her world, her rules” (‘’Njen svet, njena pravila’’), s katerim FIBA Europe želi spodbuditi čim več mladih deklic k aktivnemu treniranju in tekmovanju v košarki. Da bi dosegli namen te promocije, pri izpeljavi in motiviranju deklic vključujemo naše klubske strokovne sodelavce, ki vodijo interesne dejavnosti na šolah ter treninge naših najmlajših selekcij.

Program turnirja je bil tokrat zasnovan tako, da se deklice naučijo pravilnega splošnega in košarkarskega ogrevanja ter se poleg tekmovanja naučijo tudi podpirati in bodriti svoje soigralke. Deklice so na tekmah pokazale napredek v znanju, katerega so pridobile z redno udeležbo, tako na interesnih dejavnostih kot tudi na turnirjih.

Tokratni turnir je bil še toliko bolj pomemben, ker bo Krkina najmlajša selekcija U10, sestavljena ravno iz deklet, ki obiskujejo interesno dejavnost košarke na osnovnih šolah, sobotne treninge selekcije in mini košarkarske turnirje, 9. marca nastopila na svojem prvem uradnem turnirju pod okriljem KZS. V Novem mestu se bo pomerila proti vrstnicam iz ljubljanske Ježice in ekipi Janče Ljubljana.

Po turnirju so se organizatorji deklicam zahvalili za prisotnost in jih obdarili s sladkim presenečenjem.

Naslednji turnir bo tradicionalni Velikonočni turnir, ki ga boo kot vedno organizirali v ŠD Marof na velikonočni ponedeljek 1. aprila, in na katerega že sedaj vabimo vse igralke, ki letos sodelujejo na krožkih po osnovnih šolah ter se udeležujejo mini košarkarskih turnirjev.