nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Krakov

Na EP v boj za finale

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2016 05:40

Tauron Arena v Krakovu bo drevi prizorišče polfinalnih rokometnih tekem na moškem evropskem prvenstvu na Poljskem. Ob 18.30 bo na sporedu obračun med Norveško in Nemčijo, ob 21. uri pa med Španijo in Hrvaško.

Letošnji sklepni turnir stare celine je poskrbel za enega najbolj presenetljivih razpletov, o tem zgovorno priča druščina, ki se je uvrstila na najbolj pomembne tekme. Od polfinalistov se je le Nemčija doslej povzpela na rokometni Mont Blanc, potem ko je slavila na sklepnem turnirju v Sloveniji 2004, medtem ko je Španija v treh poskusih, na evropskih prvenstvih v Španiji 1996, Italiji 1998 in Švici 2006, vselej ostala praznih rok na finalnih obračunih.

Hrvaška si je že osmič izborila polfinalni nastop. V velikem finalu je nastopila na Norveškem 2008 in dve leti kasneje v Avstriji, obakrat pa je izgubila proti Danski oziroma Franciji. Med vsemi štirimi izbranimi vrstami je zagotovo najbolj presenetila Norveška, ki je na Poljsko prišla z željo, da se prebije v drugi del, na koncu pa v velikem slogu zasedla prvo mesto v močni krakovski skupini I in za seboj pustila favorizirane velikane evropskega rokometa iz Hrvaške, Francije in Poljske.

Nekoliko v senci bosta minila današnji tekmi v Stoletni dvorani v Vroclavu. Najprej bo ob 16. uri na sporedu obračun za sedmo mesto med veliko osmoljenko letošnjega turnirja Poljsko in Švedsko, poldrugo uro kasneje pa še tekma za končno peto mesto med Francijo in Dansko.