denar, bankovec, 500 Svet24.si

V Sloveniji na pozabljenih računih 19 milijonov ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

samsung-galaxy-z-flip3-5g, maja-ferme Njena.si

Popolno darilo za vsako torbico – je majhen, ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Šport Novo mesto

Košarkarji Krke na gostovanju pri Partizanu

Piše: R.K.

Čas objave:
23.10.2021 10:00

Košarkarje Krke v 5. krogu AdmiralBet ABA lige čaka gostovanje pri edinemu neporaženemu moštvu lige, beograjskemu Partizanu. Tekma bo danes ob 19. uri prenos pa bo na TV Arenasport 2.

Partizan je eden od favoritov lige, še posebej, ker se je po 29-ih letih na trenerski stolček vrnil legendarni Željko Obradović, med drugim tudi 9-kratni zmagovalec Evrolige, močno pa so tudi okrepili svoje moštvo.

V medsebojnih obračunih ima Krka s Partizanom 5 zmag in 17 porazov, dvakrat pa so Krkaši uspeli zmagati v Beogradu (2014 in 2015). Zanimivo je, da so obe gostujoči in dve domači zmagi zabeležili prav v oktobru, zadnjo domačo pa lani decembra.

krka-2021-22
Krka 2021 22
KK Krka

Dalibor Damjanović, trener Krke: »Partizan je vodilno in še edino neporaženo moštvo v AdmiralBet ABA ligi. Vodi jih eden najtrofejnejših evropskih trenerjev Željko Obradović, od katerega se že daljši čas učimo vsi trenerji, pa če priznamo ali ne. Vsi gledamo njegove seminarje, predavanja, tekme. Letošnje moštvo Partizana je novo. Imajo veliko potenciala, mlade in perspektivne igralce, kot sta Madar in Glas, izkušenega Punterja, NBA igralca Kurucsa in Smailagića. So kakovostno moštvo, ki igra agresivno po celemu terenu, z veliko prevzemanja, tako da nas čaka zelo težko gostovanje. So favoriti, mi pa gremo v Beograd odigrati po najboljših močeh. Moramo biti hrabri in odločni ter v prvi vrsti ves čas tekmovati. V Beograd se odpravljamo brez Jana Špana, Leona Stergarja in Marka Arapovića, ki že nekaj časa ne igra. Od preostalih fantov pričakujem, da nadomestijo njihovo odsotnost v največji možni meri in da res damo svoj maksimum. Ni nobenega pritiska, treba se bo samo boriti in prikazati moško in pametno igro.«

Miha Škedelj, igralec Krke: »Čaka nas še eno težko gostovanje, tokrat pri Partizanu. Za nami je dober teden, dobro treniramo, zato se pred tekmo v Beogradu ne predajamo, pa čeprav bomo na njej oslabljeni. Poskušali bomo dati svoj maksimum in tako presenetiti. Vemo, da se moramo zanašati predvsem na našo obrambo, ne na napad, in z dobri pristopom in energijo lahko prikažemo tudi dobro igro.«

Miha Škedelj, igralec Krke:


Dalibor Damjanović, trener Krke