Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

rudi-bučar Odkrito.si

Bi prepoznali tega glasbenika?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Šport Herning

Naše glavno žezlo v ognju bo Tokič

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 06:10

V danskem Herningu se bo danes začelo evropsko namiznoteniško prvenstvo.

Ker je evropska zveza ločila prvenstvo na ekipni in posamični del, se bodo tokrat merili le posamezniki in dvojice, glavni slovenski adut pa bo tudi tokrat Bojan Tokič, ki bo branil kar dve bronasti kolajni s prejšnjega prvenstva na Poljskem.

Novogoričan, ki ima z evropskih prvenstev že tri kolajne, bo med posamezniki 13. nosilec, skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem, s katerim sta na evropskih prvenstvih že osvojila dve bronasti kolajni, pa bosta druga nosilca.

"Teoretično bom kolajno res branil, a ne čutim, da karkoli branim, ampak da spet napadam. Forma se mi je z olimpijskih iger samo stopnjevala, kar kažejo tudi moji zadnji rezultati. Premagal sem Belorusa Vladimirja Samsonova in Grka Kalinkosa Kreango, če njiju premagaš, moraš res dobro igrati. Veseli me, da sem ju premagal v tesnih dvobojih, oba z 11:9 v odločilnem nizu. To mi daje dodatno samozavest, saj vem, da v odločilnih trenutkih ne odpovem. Rezultatov nočem napovedovati, saj so odvisni od marsičesa, sem tudi igralec, ki si visokih ciljev ne zadaja. Grem s tekme v tekmo, važno je, da pokažem kar znam, da si na koncu nimam česa očitati," je na poti na Dansko dejal 35. igralec sveta, ki ne taji, da več pričakuje od igre dvojic.

Poleg Tokiča bodo v moškem delu prvenstva igrali še Jan Žibrat, Saš Lasan in Dominik Škraban, ki se realno ne morejo potegovati za visoka mesta, vsekakor pa lahko vsaj Lasan in Žibrat poskrbita za kakšno presenečenje, tako kot sta na svetovnem ekipnem prvenstvu maja v Dortmundu. Uspeh bo že, če se bosta uvrstila na glavni turnir, enako pa v ženskem delu velja tudi za Jano Tomazini, Manco Fajmut, Alex Galič in Nino Zupančič.