nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Metz

Navijaški napad s pirotehniko

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.12.2016 18:35

Francoski nogomet je konec tedna zaznamoval tudi navijaški incident na tekmi med Metzom in Olympiqueom iz Lyona, po katerem je moral vratar slednjega Anthony Lopes poiskati zdravniško pomoč zaradi okvare sluha, potem ko je v glavo dobil pirotehnično sredstvo.

Vratarja so zadeli navijači Metza, tekmo so po 30 minutah in pri vodstvu Metza z 1:0 prekinili, po 45-minutnem čakanju pa tudi odpovedali. Za zdaj še ni znano, kakšna bo njena usoda, najverjetneje pa bo vodstvo francoske nogometne lige ostro kaznovalo Metz in njegove navijače. Metz bo skorajda zanesljivo tekmo izgubil za zeleno mizo.

Lopes je moral zaradi eksplozije pirotehničnega sredstva na pregled v bolnišnico. Prve informacije so nakazovale, da bo imel težje posledice, obstajala je nevarnost izgube sluha, a zdaj vendarle kaže, da gre na srečo za začasno izgubo sluha, bobnič pa naj ne bi bil poškodovan. Zdravniška ekipa kluba je potrdila, da je imel vratar takoj po odhodu z igrišča težave z ravnotežjem, bil pa je tudi zmeden in ni vedel, kje je.

Zaradi zdravstvenih težav bo bržkone moral izpustiti tekmo lige prvakov poti Sevilli, zdravniki so mu svetovali dva tedna počitka.


"Kar se je zgodilo v Metzu, je nesprejemljivo," je dejal predstavnik lige Didier Quillot in napovedal, da bodo po preiskavi ustrezno ukrepali, pri tem pa ne bodo iskali kompromisov.

Kot poroča časnik L'Equipe, so eno osebo, ki je osumljena metanja petarde na igrišče, že prijeli. Za ostro kazen se je zavzel tudi predsednik Metza Bernard Serin, ki je dejal, da krivcu za incident ne bi smeli samo prepovedati vstopa na stadione, temveč ukrepati še precej strožje.