stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Nika Omerzo nastopila na svetovnem pokalu Karate 1 Series A v Guadalajari v Španiji

Piše: Karate klub Brežice

Čas objave:
16.02.2018 11:09

Prejšnji vikend je v španskem mestu Guadalajara potekala tekma svetovnega pokala Karate 1 Series A, na kateri se že zbirajo točke za nastop najboljših na olimpijskih igrah v Tokyu leta 2020. Udeležila se ga je tudi edina Slovenka v kategoriji kate članice, ki prihaja iz Karate kluba Brežice, Nika Omerzo.

Zaradi hude selekcije pri nastopajočih, ki je določena s strani mednarodnega olimpijskega komiteja, bo v vsaki disciplini lahko nastopila le peščica (deset najboljših s svetovne lestvice). Zbiranje točk je torej v polnem zamahu in tudi konkurenca na svetovnem pokalu je vse hujša. V kategoriji kate članice, kjer je tokrat nastopila naša brežiška katašica Nika Omerzo, je imela kar 156 tekmic s celega sveta.

Nika, ki je v članske vrste uspela priti pred kratkim, svoje nastope iz tekme v tekmo dograjuje in izboljšuje. Nika je bila v prvem kolu prosta, potem pa je s kato Paiku zelo dobro in pogumno nastopila proti Španki Alicii Sanchez Jimenez, vendar so sodniki naprej poslali Španko, ki pa se žal v izredno močni konkurenci ni uspela prebiti v finale, s čimer bi Niki omogočila nadaljnji bolj za odličja. Mlada, 16- letna Nika, je tako na svoji drugi tekmi svetovnega pokala ostala brez vidnejše uvrstitve, nabrala pa je veliko novih dragocenih izkušenj in še več prijateljstev z najboljšimi na svetu in bo že na naslednji tekmi svetovnega pokala, ki bo v začetku marca v Salzburgu v ponovno poskušala priti do novih točk na svetovni lestvici. V Avstrijo jo bo spremljala tudi njena klubska in reprezentančna kolegica Nastja Galič, ki bo Niki v dodatno podporo. Obema želimo veliko športne sreče in odlične nastope na tekmi Karate 1 serias A v Salzburgu. Še enkrat, čestitke Nika Omerzo in pogumno naprej!