nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Koper

Nogometaši Luke Koper premagali Zavrč

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.11.2015 18:22

Nogometaši Luke Kopra so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč s 3:1 (1:0). Zavrč bo tekmo 19. kroga igral prihodnjo soboto, ko bo gostoval v Mariboru, Domžale bodo isti dan gostovale v Kopru.

Na Bonifiki sta se v dežju in vetru ter zelo težkih pogojih za nogometno igro srečala koprska in završka zasedba, ki sta s dvotedenskem reprezentančnem premoru doživela korenite spremembe. Koprčane so po sporazumni prekinitvi pogodbe zapustili Ivica Guberac, Matej Palčič, Goran Galešić, Denis Šme, Mitja Lotrič, Amar Rahmanović in Ante Tomić, Zavrčani pa so dobili novega trenerja; na klop je po treh mesecih znova sedel Ivica Solomun. Tega je takrat na trenerskem mestu nasledil Slavko Matić, ki pa se je vmes preselil na Obalo.

Koper je začel v silovitem ritmu, v četrti minuti pa hitro povedel. Luka Vekić je po podaji Svena Dedića natančno sprožil z desetih metrov in žoga je tik ob vratnici končala v mreži. To je bila tudi edina priložnost in strel domače ekipe v prvem polčasu, saj so nato pobudo prevzeli gosti iz Zavrča. V deveti minuti je sledil obetaven napad gostov po desni strani preko Dejana Glavice, a je domači vratar Kristjan Kahlina njegov strel z osmih metrov izbil v kot. V 23. minuti je Jure Matjašič sam pritekel pred Kahlino, koprski vratar je dobil dvoboj iz oči v oči. V 29. minuti je sledil fantastičen strel gostujočega zvezdnika Alberta Riere, njegov poizkus s skoraj 25 metrov je zaustavila vratnica.


Uvodni del nadaljevanja tekme ni ponudil razburjenj, se je pa gostom poznalo, da je razpoloženi Riera ostal v slačilnici. V 59. minuti je sledila groba napaka vratarja gostov Dominika Picaka, saj je na oko nenevaren poizkus domačega vezista Lea Štulca s 25 metrov končal v golu. Drugi strel v okvir gostujočega gola je pomenil tudi drugi zadetek za domače.

V 66. minuti so gosti le zadeli. Po podaji Eda Kevina Kokorovića z desne strani je z glavo z bližine zadel Josip Golubar. V 73. minuti je sledila nova stoodstotna priložnost gostov, strel rezervista Zlatana Muslimovića je z odlično obrambo zaustavil Kahlina. V 82. minuti so domači zadeli še tretjič. Razpoloženi Štulac je po po izvrstni akciji na robu kazenskega prostora najprej preigraval, nato pa natančno sprožil v levi kot gostujočih vrat.