volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Novomeščani remizirali s Celjem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.04.2016 10:45

Nogometaši novomeške Krke in Celja so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Dvoboj ekip, ki sta pred današnjim obračunom zasedali zadnji dve mesti na lestvici in ki sta med tednom dobili nova trenerja, domači Miloša Kostića, gosti Roberta Pevnika, se je končal brez zmagovalca. Tako Celjani, ki so prekinili niz treh porazov, držijo tri točke prednosti pred Novomeščani, ki so se veselili prve točke po petih porazih.

Celjani so bili v prvem polčasu precej konkretnejši tekmec, a pri strelih niso bili dovolj natančni. Skupaj so jih sprožili osem, še najnevarnejši pa je bil Marko Pajač z dveh prostih strelov, ko je obakrat posredoval Miodrag Mitrović. Ta je ujel tudi žogo po poskusu Damirja Hadžića z glavo, Sunny Omoregie pa je v 28. minuti prav tako z glavo zadel le zunanji del mreže.

Ob še nekaj poskusih Celjanov velja izpostaviti še Pajačev strel ob koncu polčasa, ki ga je Mitrović obranil z glavo, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je Krka prišla do svoje edine prave priložnosti, ko je streljal Filip Dangubić malce z leve strani kazenskega prostora, toda žogo zadel slabo in jo poslal mimo nasprotne vratnice.


V drugem polčasu so bile priložnosti uvodoma redke, prvi pa je znova zagrozil Pajač, spet s prostega strela in spet je bil na mestu Mitrović. Toda ta ni imel možnosti v 68. minuti. Takrat je Tilen Klemenčič podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil znova Pajač in s strelom po tleh ugnal Krkinega vratarja. A vodstvo ni trajalo dolgo, že pet minut pozneje je po podaji Josipa Fučka iz kota z glavo iz bližine zadel Alen Vučkić.

V 86. minuti so imeli Celjani izjemno priložnost za novo vodstvo, najprej je Damir Hadžić neoviran slabo streljal iz bližine, tako da je Mitrović žogo z nogo odbil, Tilen Klemenčič pa jo je nato poslal mimo vrat.

Krka bo v 30. krogu v soboto gostovala v Novi Gorici, Celje pa bo gostilo Koper.