volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Novomeščani v štirih nizih do zmage na derbiju z Alpacemom

Piše: R.K.

Čas objave:
29.01.2024 09:40

V soboto se je v Novem mestu odvil derbi zelene skupine, v katerem sta se pomerila Krka in Alpacem iz Kanala. To je bil tretji letošnji obračun teh ekip, tudi tokrat pa je uspela slaviti domača ekipe v štirih nizih. Krko sta do zmage povedla izjemna Kosmina (24 točk) in Bregar (20), pri gostih pa sta bila najbolj razpoložena Ranc (17) in Blaszovics (16). Krka je zbrala kar 16 blokov.

Sportklub prva odbojkarska liga, zelena skupina, 3. krog
Krka - Alpacem Kanal
3:1 (21, 20, -17, 21)

Dvorana Marof, Novo mesto, 27. januar 2024. Sodnika: Perčič, Kramar. Obiskovalcev: 100.
Krka: Jarvis, Erpič G. 4, Kocjančič, Kosmina 24, Bregar 20, Verdinek (L), Kožar 1, Pulko, Erpič U. 1, Lindič 5, Laknar, Rojnik 11, Mejal 5, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc.
Alpacem Kanal: Kodrič 3, Stojanovič, Cafuta 6, Jakovac 6, Karnel, Godnič 2, Kavčič, Maretič, Okroglič (L), Blazsovics 16, Vrtovec 7, Ranc 17. Trener: Rok Knafelc.

Prvi niz so bolje odprli novomeški odbojkarji. Kanalci so priključek držali do desete točke, nato pa so domači postopoma višali prednost. Kosmina se je na mreži nekajkrat dobro znašel, tako v napadu kot v bloku, Krka je tako pobegnila na 16:12 in gostujoči trener Knafelc je bil primoran izkoristiti še drugi polminutni odmor. Krkaši so prednost varno držali do konca niza. Krasila jih je borbena igra v obrambi, napadalce pa je dobro razigraval novinec v dresu Krke, podajalec Primož Mejal. Po točki Rojnika je niz pripadel Krki s 25:21.


Drugi niz so bolje odprli gosti in z uspešnim blokom Cafute povedli s 5:9. Domači trener Rojc je reagiral z odmorom, njegovi fantje pa so v nadaljevanju zaograli bolje. Za nekaj zaporednih močnih začetnih udarcev je poskrbel Rojnik in Krka je izenačila na deset. V nadaljevanju smo spremljali res lepo in borbeno odbojko, v kateri ni bilo popuščanj. Za vodstvo s 17:14 sta uspešen blok postavila Erpič in Bregar. Kanalci so sicer poskušal, a so ob koncu niza imeli preveč težav ma sprejemu in posledično v napadu. Drugo domačo zaključno žogo je izkoristil Rojnik.

Trener gostov je v tretjem nizu namesto Vrtovca v igro poslal Jakovca in to se je izkazalo za dobro potezo. Domačinom se je pripetilo tudi nekaj več napak, kar so gosti znali s pridom izkoristiti. Popravili so napadalno igro in tako uspeli pobegniti na 6:11. Z zanesljivimi napadi Jakovca in Ranca so Kanalci uspeli držati preenost petih, šestih točk še naprej. Po asu Jakovca za 12:19 je bilo že jasno, da bomo v Novem mestu spremljali četrti niz. Končnih 17:25 je z uspešnim napadom postavil Ranc.

Tudi četrti niz je bil precej izenačen. Goste je v igri držal predvsem trio Jakovac-Ranc-Blazsovics, pri domačih pa sta bila v ospredju Kosmina in Bregar, tudi sicer najbolj razpoložena igralca na tekmi. Novomeščani so v končnico vstopili z dvema točkama prednosti, a so gosti z uspešnim blokom Ranca uspeli izenačiti na 20. Krkaši se niso dali. Kosmina je bil dvakrat uspešen v napadu, nalet domačih je presekal Ranc, to pa je bila tudi zadnja točka gostov. Najprej je uspešen blok postavil Lindič, zatem udarnega še Kosmina, za povrh pa je Kožar odlično izkoristil ponujeno priložnost - na začetnem udarcu je zamenjal Bregarja in z asom postavil končnih 25:21 in s tem zmago Krke.

Primož Mejal, Krka:
Glede na to, da sem s fanti prvič treniral v četrtek, sem zelo zadovoljen. Ni lepše začeti, kot pa z zmago, sploh proti Alpacemu, ki je vodilna ekipa zelene skupine. Menim, da imamo v igri še precej rezerv, ampak glede na to, kako malo časa smo skupaj, je bilo tole danes super. Zelo sem zadovoljen z igro, predvsem pa s tem, da smo se s fanti super ujeli."

Vid Ranc, Alpacem Kanal:
"K tekmi smo pristopili premalo zbrano, kot da smo Krko nekako podcenjevali. Krka na svojemu terenu igra odlično. Mi si ne bi smeli privoščiti tega poraza, ampak tako je naneslo. Še vedno imamo točko prednosti, upam pa, da se naslednji obračun obrne v našo korist."