IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport

Novomeški karateisti iz evropskega prvenstva s 5 medaljami

Piše: R.K.

Čas objave:
16.04.2024 07:48

Od petka do nedelje (12. - 14. april) je v mestu Debrecen na Madžarskem potekalo SKDUN evropsko prvenstvo, ki se ga je udeležilo tudi 10 tekmovalcev Karate kluba Novo mesto, ki so pod vodstvom trenerja Franjo Horna ponovno posegli po vrhunskih športnih rezultatih.

Kar šest tekmovalcev kluba je stopilo na stopničke, skupaj so osvojili pet medalj, od tega 4 bronaste medalje in 1 srebrno medaljo.
V petek zjutraj je prva na stopničke stopila Karolina Horn, ki je v disciplini kate posamezno med devetimi sotekmovalkami osvojila odlično 3. mesto.

Kot druga je medaljo med 13 sotekmovalkami priborila Lorena Horn, ki je prav tako osvojila 3. mesto. V nadaljevanju tekmovalnega dne smo osvojili še dve bronasti medalji.

Jakob Krašna in Bor Jovanovič, sta v disciplini kate duo osvojila 3. mesto. Med kadeti pa je odlično bronasto medaljo osvojil tudi Fabio Cappelletti.

Izjemno uspešno so v petek na tekmovanju nastopali še Maša Črnugelj, ki je osvojila 5. mesto in ostali tekmovalci kluba: Samuel Horn, Bor Jovanovič, Jakob Krašna in Michel Horn.

Med kadetinjami, je Ester Horn v sobotnih nastopih postala evropska podprvakinja in z osvojeno srebrno medaljo postala tudi najuspešnejša tekmovalka kluba tega prvenstva. Prav tako odličen uspeh med kadetinjami je priborila Ema Krašna, ki je zasedla 4. mesto.

Tekmovalci kluba s trenerjem Franjo Hornom so ponovno uspešno ponesli ime Novega mesta čez meje in se zapisali v tabelo najuspešnejših karateistov v tem delu države. V Karate klubu Novo mesto so ponosni na njihovo delo, vztrajnost in delavnost, saj vedno znova dokazujejo, da je to, kar delajo, prav. Ne samo z medaljami z največjih karate tekmovanj, domov prihajajo z novimi vrednotami, ki se jih učimo skozi ta šport. 

Tekmovalci Karate kluba Novo mesto imajo le nekaj dni, da si oddahnejo, saj se bodo že prihajajoči vikend udeležili ETKF evropskega prvenstva, ki bo od 19.4. do 21.4.2024 potekalo v Skopju v Severni Makedoniji.