volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Jesenice

Odločala bo peta tekma v Tivoliju

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.04.2016 05:24

Hokejisti Telemacha Olimpije so v četrti tekmi finala državnega prvenstva v gosteh premagali Sij Acroni Jesenice s 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) in izenačili skupni izid v zmagah na 2:2.

Včerajšnji dvoboj je za gostujoče zmaje že pomenil boj za preživetje: če bi izgubili, bi bilo sezone zanje konec. Za nadaljevanje so morali nujno zmagati in odločitev prestaviti na ponedeljek, predvsem pa so se zavedali, da morajo zadeti, česar v tem finalu niso naredili že skoraj 150 minut.

Na jeseniški strani je bil pritisk priložnosti za ubranitev naslova. Tako kot lani so imeli železarji priložnost za slavje pred domačimi navijači, na krilih v finalu zelo razpoloženega vratarja Žana Usa pa so lahko hokejisti in navijači v rdečem optimistično pričakovali četrti finalni obračun in upali, da se bo lanska zgodba ponovila ter se razpletla srečno z 11. skupno jeseniško zvezdico v samostojni Sloveniji in drugo za klub Sij Acroni Jesenice.

A v dvorani Podmežakla slavja ni bilo, saj so se gostje vrnili v igro, zmagali in odločitev prestavili na ponedeljek, ko nobena ekipa ne bo več imela popravnega izpita.

Uvod je bil podoben kot prejšnja tekma v Ljubljani: zeleno-beli so pritiskali in iskali pot do gola, tokrat pa so jo tudi našli. Po nekaj uvodnih polpriložnostih gostov in neizkoriščenem "power-playu" domačih je imela v osmi minuti igralca več tudi Olimpija, po 159 minutah pa je klonil tudi Us, ko je Luka Kalan zadel iz gneče pred golom. V prvi tretjini sta za goste zapretila še Jure Sotlar in Aleš Mušič, najlepšo priložnost pa je imel za domače Miha Brus, toda vratar Oliver Roy je v 16. minuti njegov poskus odlično ubranil.


V nadaljevanju so Jeseničani prevzeli vlogo tekmecev s prejšnjega dvoboja: bili so boljši, nevarnejši, tudi dvakrat imeli igralca več, vendar niso zadeli. Vsaj ne mreže, so pa dvakrat prišli do okvira gola: najprej Nejc Berlisk v 25. minuti, potem pa še Gašper Glavič v 28.

Vse te zgrešene priložnosti so se maščevale s prejetim zadetkom. Olimpija je večji del te tretjine igrala v obrambi, nato pa imela v 32. minuti igralca več. Najprej je Nardo Naagtzam sicer s kakšnega metra zgrešil skoraj prazen gol, napako pa je z močnim strelom od daleč popravil Anže Ropret in zeleno-belim zagotovil trdnejše vodstvo. Tik pred iztekom tretjine bi lahko za domače znižal Sašo Rajsar, a je bil Roy dovolj zbran, da je preprečil zadetek.

V zadnjem delu so se gostje posvetili obrambni taktiki, ki je uspešno delovala. Dobro so zapirali svojo tretjino, onemogočali Jeseničane, ob tem pa na drugi stran prežali na priložnosti za povišanje vodstva. Na jeseniški strani so poskušali Anže Terlikar, Aleš Remar in Tadej Čimžar, a je bil na pravem mestu Roy, za goste bi lahko zmago potrdil Natzgaam, a mu je Us strel ubranil.

V zadnjih dveh minutah so domači poskusili še brez vratarja, deset sekund pred koncem pa je v protinapad pobegnil Žiga Pešut. Tekmeci so ga pred praznim golom nepravilno ustavili, sodniki pa so zadetek kot tehnični gol priznali, kar je razjezilo domače privržence, ki so pred tem sicer v velikem številu pripravili dobro vzdušje, tako da so za konec dvoboja na led zmetali še nekaj pirotehnike.