IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Innsbruck

Peter Prevc s skokom tekme do nove zmage

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.01.2016 15:43

Peter Prevc je s peto zmago v sezoni, ki jo je dosegel v avstrijskem Innsbrucku na tretji postaji 64. novoletne turneje štirih skakalnic, svojo prednost pred Nemcem Severinom Freundom v seštevku turneje povečal na že 19,7 točke, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa na 185 točk.

Do enajste zmage v karieri je prišel s 132 m dolgim finalnim skokom, z daljavo tekme pa je potrdil vodstvo, ki ga je imel po prvi seriji.

"Za mano je izjemna tekma, ena najbolj razburljivih na turneji štirih skakalnic. V poskusni seriji sem nastopil zelo slabo, tako da sem bil pred tekmo, priznam, nervozen. Uspelo se mi je zbrati, dobro sem nastopil v prvi seriji, zato je breme padlo z ramen. Še bolje je šlo v finalu, ko sem dosegel enega svojih najboljših skokov doslej," je dejal Prevc, ki v tej sezoni le na uvodni tekmi, ko je bil 11. v Lillehammerju, ni bil med prvo trojico. Slavil pa je na petih od zadnjih šestih tekem.

"Sedaj, po tekmi, čutim rahle bolečine, verjetno bodo hujše jutri. Na srečo sem lahko na tekmi skočil prav tako dobro kot v poskusnem skoku, kjer pa sem po pristanku žal padel. Moji skoki se izboljšujejo in sem z današnjo tekmo res zadovoljen. Peter je več kot zasluženo zmagal in, preprosto povedano, ta čas kaže izjemno formo," pa je priznal Freund. Prevca je v minuli sezoni v skupnem seštevku ugnal le zaradi večjega števila zmag, saj sta imela po finalu v Planici enako število točk.

"Peter Prevc je imel izjemno predstavo. Tako on kot Severin sta izjemna skakalca, toda ko Peter skače tako kot sedaj, je enostavno nepremagljiv. Sam sem skakal bolje kot v soboto, zato sem s svojim nastopom zadovoljen," pa je pojasnil Norvežan Kenneth Gangnes, ki je bil tretji v Innsbrucku.

Tudi 1. januarja na drugi tekmi turneje v nemškem Garmisch Partenkirchnu je zmagal Peter Prevc, med prvo trojico pa so bili isti skakalci kot v Innsbrucku. Prevc je tedaj prevzel tudi skupno vodstvo na turneji, saj je bil dotlej vodilni Freund tretji, Gangnes pa je zasedel drugo mesto.