franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Cancun

Planica predstavila svoje adute v Cancunu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.06.2016 06:08

Planica je v mehiškem Cancunu predstavila kandidaturi za svetovno prvenstvo v poletih 2020 in svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah 2021. Kot so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, je bila sama predstavitev uspešna.

"Pozimi leta 2020 lahko pričakujemo odlične pogoje za polete. Leta 2021 lahko vreme, globalno gledano, malo ponori. V severni Evropi je pričakovan hud mraz, v južni Nemčiji pa celo tropsko vreme. Napovedi za Planico pa so odlične, saj bo okolje s posebno mikroklimo zagotovilo stabilne pogoje in dovolj snega," so slovenski predstavniki začeli predstavitev pred predsedstvom Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Predstavitev je potekala v slogu televizijskih poročil, tako imenovanih Ski News. Vlogo voditelja oziroma povezovalca je opravil Igor E. Bergant, predstavitev pa je bila sestavljena iz udarnih novic - javljanja "v živo" iz Slovenije ter s pogovori v studiu.

Kot so zapisali pri SZS, se je z Gregorčičeve ulice javil premier Miro Cerar, ki je v imenu vlade izrazil podporo kandidaturama v letih 2020 in 2021: "Vlada trdno verjame, da nov nordijski center izpolnjuje vse tehnične in okoljske standarde, da bi gostil te prestižne dogodke. Imamo vsa sredstva in znanje, da gostimo dve izjemni svetovni prvenstvi. Planica je naš kulturni zaklad, imamo tradicijo ter podporo državljanov in imamo izjemne športnike. Vemo tudi, da bi bila Planica s svojo zapuščino, gostoljubnostjo in vrhunskimi objekti najverjetneje izbira večine športnikov."

Sledil je pogovor s predsednikom Smučarske zveze Slovenije Enzom Smrekarjem. Ta je dejal, da ima Planica velik simbolni pomen in veliko javno podporo. "Nordijski center je zgrajen in je že gostil velika tekmovanja ter je najnaprednejši tovrstni center na svetu. Slovenija je morda majhna, a je v središču Evrope oziroma Evropske unije. Je eden izmed najbolj varnih in najbolj ohranjenih krajev na svetu, ima tradicijo in lahko pozitivno preseneti. Sam sem podjetnik in vem, da imamo uspešno trgovino z nišnimi izdelki - in to je to, to je nordijsko smučanje," je dejal Smrekar.

Petra Majdič, ambasadorka Planice, je iz domovine pohvalila center in tekaške proge. "To je najboljši možni kraj, da tekmovalci in navijači doživijo nekaj pristnega in novega. Slovenski navijači so odlični, lokacija Slovenije pa je idealna za obiskovalce iz celega sveta. Vzdušje bo fantastično!" je zagotovila Majdičeva.

Predsedstvo Fisa si je zatem ogledalo prispevek o Planici in okoliški regiji, ki ne živi samo v času velikih športnih dogodkov. Cela regija je namreč odlična turistična destinacija v vseh sezonah. Planica, Kranjska Gora, sosednje pokrajine v Italiji in Avstriji in Slovenija kot celota je aktivna, zelena, zdrava in varna destinacija, stara prijateljica za nekatere in skriti zaklad za druge, ki ga lahko odkrijejo leta 2021, pišejo pri SZS.

Za konec pa se je oglasil še skakalni ambasador Planice Franci Petek: "Mi smo verjetno največji skakalni narod, ki še nikoli ni gostil nordijskega svetovnega prvenstva. Naša ekipa, ki bo še boljša, si ga zasluži. Slovenija je lahko zgled, imamo vse, kar je potrebno, in to bi radi delili s svetom."