stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Velenje

Po nogometnem derbiju še rokometni

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.05.2016 16:41

Po nogometnem derbiju med največjima slovenskima rivaloma na nogometnih zelenicah se le nekaj dni pozneje obeta še en vroč športni obračun. V sredo se bosta v pomembni tekmi državnega prvenstva pomerila rokometna kluba Gornje Velenje in Celje Pivovarna Laško.

Gostitelji so Velenjčani, ki so danes pripravili novinarsko konferenco pred derbijem, nanjo pa povabili tudi celjske tekmece. Nekateri akterji prihajajočega obračuna so tako napovedali, kaj si želijo in pričakujejo v sredo.

Kot uvod v derbi v velenjskem klubu pripravljajo še tekmo legend, ki bo v sredo ob 17. uri v Rdeči dvorani, dve uri pozneje pa se bo začel veliki obračun Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško.

"Kar se naše tekme tiče, je tako, kot je bilo, je in bo. Naša ekipa Celja niti ene tekme v tej sezoni ne bo odigrala v popolni postavi in s tem smo se že sprijaznili. Na bolniški so Patrianova, Dujmovič in Dobelšek. Upam, da se jim ne pridruži še kdo in da bodo vsi ostali dodali vse kar je potrebno za zmago v sredo v Rdeči dvorani," je dejal trener Celjanov Branko Tamše.

Njegov trenerski tekmec bo Marko Šibila, ki razen poškodovanih Ferlina in Božovića večjih težav v ekipi nima. "Tudi v naši ekipi je stanje znano. Brez dveh igralcev igramo že nekaj časa, nekaj težav ima tudi Ovniček, ki pa bo do tekme po vsej verjetnosti že nared. Težave ima tudi Vid Levc, ki pa bo v ekipi. Ali bo igral ali ne, pa bomo še videli. Vsekakor pa se sam bolj obremenjujem s tistimi, ki so zdravi in bodo lahko igrali in prepričan sem, da bodo dali vse od sebe, da bo tekma kakovostna," je napovedal domači strateg.

Kot kapetana bosta v sredo ekipi vodila Staš Skube in Luka Žvižej. Slednji je v karieri odigral že veliko večnih derbijev in se že veseli naslednjega. "Vemo, kaj ekipa Gorenja predstavlja. Sami smo si pred začetkom sezone postavili cilj in ga seveda želimo tudi doseči. Vsem je jasno, da ta tekma potencialno veliko prinaša in veliko odnaša. Mi bomo dali vse od sebe, igrali bomo do zadnjega atoma moči in razmišljamo samo o našem cilju in zmagi," pravi celjski kapetan.

"Za nami je že ustaljen ritem tekem in s tem tudi ritem priprav na posamezne tekme. Tudi tokrat ni drugače, saj gremo iz tekme v tekmo. Res je, da lahko ta tekma s Celjem naši ekipi prinese veliko, a po drugi strani je do konca še šest krogov končnice. V zadnjih tekmah in treningih rastemo, tako igralci sami kot tudi ekipa kot celota. Prikazali smo že solidne predstave in upam, da nam bo ena takšnih  uspela tudi v sredo in se bomo veselili zmage," pa je pričakovanja strnil še Staš Skube.

Direktorja obeh klubov, Gregor Planteu iz Celja in Matej Avanzo iz Velenja, pa sta izpostavila skupno sodelovanje najboljših klubov, ki jima je uspelo preseči tekmovalni okvir, s tekmo legend pa želijo poudariti bogato zgodovino obeh klubov.