profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Poraz s Crveno zvezdo kljub herojski borbi

Piše: R.K.

Čas objave:
12.12.2021 08:12

Košarkarji Krke so v tekmi 11. kroga AdmiralBet ABA lige po veliki drami doma izgubili z vodilnim moštvom lige, beograjsko Crveno zvezdo s 70-71 (16-12, 19-15, 24-15, 11-29), čeprav so bili veliko večino tekme boljši nasprotnik.

Na tekmi so izvedli tudi veliko nagradno igro Triglav met za 5000 evrov, a izbrani gledalec ni bil uspešen pri metu s sredine. Nagrada, ki jo podarja Zavarovalnica Triglav, tako ni bila podarjena. Bodo pa imeli gledalci vnovič priložnost na tekmi 2. januarja, ko v Novo mesto prihaja Cedevita Olimpija.

Krkaši so tudi tokrat igrali brez Adonisa Thomasa, Hasahna Frencha, Andreja Stavrova, Leona Stergarja in Marka Arapovića. V peterki Rok Stipčević, Luka Lapornik, Miha Škedelj, Jakov Stipaničev in Jurij Macura so dobro začeli in sredi 4. minute povedli z 10:4. Gostje so se nato približali na 10:8, Krkaši pa so sredi osme minute ponovno povedli za 6 točk (14:8). Ob koncu polčasa so Krkaši vodili s 16:12. Prvo točko v drugi četrtini je s črte prostih metov dosegel T. J. Gibbs, potem pa so gostje dosegli tri zaporedne trojke in ob koncu 12. minute povedli z 21:17. Krkaši so nato dosegli sedem točk zapored in pri 24:21 je sredi 15. minute minuto odmora vzel tudi gostujoči trener Radonjić. Tudi po njej so Krkaši nadaljevali z odlično igro v obrambi in v 18. minuti so po trojki Lapornika povedli z 32:25. Gostje so vzeli še drugo minuto odmora, a je po njej Lapornik dosegel še eno trojko in Krkaši so imeli 10 točk prednosti (35:25). Ob polčasu je bilo 35:27.

Drugi polčas so s košem odprli gostje, potem pa so Krkaši s trojkama Lapornika in Stipčevića prišli do vodstva 41:29. Krkaši so nadaljevali z odličnim napadom in po trojki Lapornika so imeli sredi 25. minute že 18 točk prednosti (48:30), gostje pa so bili prisiljeni vzeti minuto odmora. Po njej so gostje dosegli štiri točke zapored in sred 27. minute je prvo minuto odmora v drugem polčasu zahteval še Krkin trener Dalibor Damjanović. Gostje so nadaljevali z agresivno obrambo, a so se Krkaši po nekaj napadih dobro navadili nanjo in po 30. minutah so vodili z 59:42. Krkaši so dosegli prvo točko v zadnji četrtini, potem pa zapravili nekaj napadov, da bi gostom ušli na preko 20 točk. Gostje, pri katerih je bil zaradi dveh tehničnih napak izključen trener Radonjić, so se nato zbrali še v napadu in z delnim izidom 13-2 na sredi zadnje četrtine prišli do sedem točk zaostanka (62:55). Krkaši so imeli velike težave z osebnim napakami, saj je že v naslednjem napadu iz igre zaradi petih moral iz igre Macura, pol minute kasneje pa še Jure Špan. Krkaši niso nikakor več znali prelomiti obrambo Beograjčanov in ti so po zadetih prostih metih Davidovca na začetku 38. minute šele tretjič na tekmi povedli. Pri vodstvu s 64:63 je v napadu svojo peto osebno napako naredil še najboljši strelec Krkašev Stipčević. V naslednjem napadu je koš dosegel Kalinić, z dodatnim prostim metom pa je povedel Zvezdaše v vodstvo s 66:64. Krkaši so obranili naslednji napad, Gibbs pa je 48 sekund pred koncem dosegel trojko pod prekrškom in nato zadel še dodatni prosti met. Kalinić je v naslednjem napadu le točko, Krkaši pa so sicer zapravili naslednji napad, a prišli do skoka v napadu, po katerem je 9 sekund pred koncem Gibbs zadel dva prosta meta za 70:67. Kalinić je pet sekund pred koncem s trojko izenačil na 70. Gibbs je vodil napad Krke, žoga pa mu je v dvomljivi situaciji ušla izven igrišča in sodniki so jo dosodili za goste. Damjanović je protestiral in sekundo in pol pred koncem so mu dosodili tehnično napako, po kateri je Kalinić zadel prosti met za zmago gostov z 71:70.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Rok Stipčević 16
Največ skokov: Miha Škedelj 6
Največ asistenc: Jure Špan in Jakov Stipaničev 3


Največ pridobljenih žog: Luka Lapornik 2
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): T. J. Gibbs 15

Dalibor Damjanović, trener Krke: »Čestitke mojim fantom za borbo, željo, hrabrost. Vodili smo velik del tekme, potem pa je ratala živčna tekma. Na določene stvari nismo znali prav odgovoriti, imeli smo preveč izgubljenih žog in slabih rešitev. Fantom ne morem nič očitati, saj smo tekmo odigrali brez štirih, lahko rečemo ključnih igralcev za našo igro. A če bomo normalno delali naprej in se končno sestavili, bomo zelo nevarni.«


Goran Bošković, pomočnik trenerja Crvene zvezde mts: »Bila je zelo zanimiva tekma. Čestitke našim igralcem, ki so se uspeli vrniti po velikem zaostanku. Čestitke tudi Krki, ki je igrala fenomenalno in bila praktično celo tekmo v vodstvu. Če bi zmagala, ne bi bilo nezasluženo. Mi smo na koncu le pokazali karakter, po tekmi Evrolige pred dvema dnevoma se je bilo težko fizično in psihološko vrniti.«


Krkaši imajo v AdmiralBet ABA ligi tri zmage in osem porazov, v prihodnjem krogu pa bodo v soboto, 18. decembra, gostovali pri Budučnosti v Podgorici. Že v sredo, 15. decembra, pa jih čaka domača tekma Lige Nova KBM s Šentjurjem.