Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Šport Ljubljana

Potrjene alpske reprezentance, na seznamu tudi Mazejeva

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
08.07.2015 09:17

Odbor panoge za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije je potrdil reprezentance za sezono 2015/2016, v kateri je sicer tudi Tina Maze, ki pa se je že po koncu minule sezone odločila, da si bo vzela leto dni premora. Sprejeli so tudi finančni načrt v višini 1,5 milijona evrov, program dela in sestavo strokovnega vodstva alpskih ekip.

Žensko ekipo za svetovni pokal tako sestavljajo Tina Maze, Ilka Štuhec, ki se bo morala z zvezo še dogovoriti o samostojnem programu, Ana Drev, Maruša Ferk, Ana Bucik, Vanja Brodnik, Katarina Lavtar in Tina Robnik, za evropski pokal pa Eli Plut, Saša Brezovnik, Klara Livk, Desiree Aljec in Meta Hrovat.

Moško reprezentanco sestavljajo v ekipi za tehnični disciplini Žan Kranjec, Žan Grošelj, Jakob Špik, Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Aljaž Dvornik in Matic Skube, v ekipi za hitri disciplini pa Klemen Kosi, Boštjan Kline in Martin Čater. Na predlog strokovnega sveta se bodo treningom priključili še Andraž Reich Pogladič, Mišel Žerak, Miha Kürner, Rok Perko in Andrej Šporn.

Poslovni vodja alpskih disciplin bo Jožko Križan, ki je bil pred tem zaposlen v vodstvu marketinga Olimpijskega komiteja Slovenije. V moškem delu je odgovorni trener za tehnične discipline za svetovni pokal Klemen Bergant, za hitre discipline discipline Peter Pen, za evropski pokal pa Miha Verdnik. Odgovorni trener v ženski vrsti za tehnične in hitre discipline svetovnega pokala je Denis Šteharnik, trener Robert Žan, Rasto Ažnoh pa bo vodil ekipo za evropski pokal.