stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Predstavili so namizni tenis v Šentjerneju

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2021 13:12

Namiznoteniški klub NTK Šentjernej je pod pokroviteljstvom občine Šentjernej pripravil predstavitev namiznega tenisa v telovadnici OŠ Šentjernej.

Zaradi ukrepov proti covidu-19 je bila prireditev bolj zaprtega značaja. Za predstavitev namiznega tenisa, te lepe in hitre športne igre, se je NTK Šentjernej odločil predvsem z razlogom, da začne uresničevati svoj zastavljeni program, to je strokovna vadba šolskih, lahko tudi predšolskih otrok. Seveda pa namizni tenis Šentjerneju ni neznanka, saj se je tukaj igral kvalitetni namizni tenis, predvsem ženski, te so bile v 60-tih letih prejšnjega stoletja celo v drugi slovenski ligi.

Za dan odprtih vrat so NTK Šentjernej pripravili dvorano in postavili šest namiznoteniških miz z barierami, ki so tvorile lepo kuliso. Omenjeni klub je povabil mlade igralke in igralca iz novomeškega namiznoteniškega kluba NTK Krka, ki so bili velika dodana vrednost prireditve. Obiskovalcem so pokazali, kako se lahko z večkratno tedensko vadbo dobi kvalitetne igralke, ali igralce namiznega tenisa, ki si nato nadgrajujejo znanje na regijskih in republiških tekmovanjih. Svoje znanje namiznega tenisa je predstavilo tudi nekaj učencev OŠ Šentjernej in rekreativci NTK Šentjernej.

Ob začetku prireditve je vse prisotne pozdravil župan občine Šentjernej Jože Simončič. Obljubil je, da se bo občina potrudila po najboljših močeh pomagati NTK Šentjernej pri zastavljenih ciljih, predvsem vadbi z najmlajšimi, kar pomeni zagotovitev vadbenih prostorov vsaj dvakrat tedensko po dve šolski uri, pomoč bo nudila tudi pri pridobivanju donatorjev za klub, saj ima občina Šentjernej veliko zelo uspešnih podjetij in podjetnikov.
Tudi Marjan Hribar, predsednik NTZS, sicer tudi župan sosednje občine Šmarješke Toplice, je pohvalil NTK Šentjernej, da je organiziral Dan odprtih vrat namiznega tenisa in obljubil podporo s strani Namiznoteniške zveze Slovenije, kolikor bo to mogoče. 

Po končani uvodni predstavitvi kluba s strani napovedovalca in pozdravnim nagovorom, sta se Marjan Hribar (nekoč odličen slovenski namiznoteniški igralec in reprezentant) in župan Šentjerneja Jože Simončič protokolarno pomerila za namiznoteniško mizo. Takoj za njima pa tudi odličen Krkin igralec Aljaž Šmaljcelj (bronast z mladinskega evropskega prvenstva) in Darko Jakopčič, najboljši šentjernejski igralec zadnjih 15-tih let. Rekreativci NTK Šentjernej in mladi igralci NTK Krke, pa se nato dobro uro in pol izmenjavali med sabo in uživali v tej lepi, varni športni igri.