pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Koper

Primorska Sixt - Rogaška 65:66

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.10.2016 18:51

Košarkarji Rogaške so v 3. krogu lige Nova KBM premagali Primorsko Sixt s 66:65 (16:10, 32:26, 46:40).

Košarkarji Primorske Sixt so zgodovinski dogodek v Kopru obeležili z nesrečnim porazom. Prvo košarkarsko tekmo elitne slovenske lige po petih letih v obalni prestolnici je zahvaljujoč dvema trojkama Tadeja Fermeta v zadnjih devetih sekundah dobila Rogaška s 66:65.

Zanimiva košarkarska predstava je vrhunec nepričakovano doživela v izdihljajih. Gostitelji so imeli enajst sekund pred koncem štiri točke prednosti in vse je kazalo, da bodo tudi po prvi domači tekmi ostali neporaženi. A Ferme je najprej zadel svojo prvo trojko, nato je na drugi strani Gezim Morina izkoristil le enega od dveh prostih metov, tik ob zvoku sirene pa je 25-letni branilec zadel še za drugo zmago Slatinčanov v tej sezoni.

Pred tem so bili gostje večji del tekme v prednosti. Varovanci Aleksandra Sekulića so se v ospredje prebili šele v 34. minuti (49:48). Sicer ne za dolgo, saj je Rogaška hitro znova povedla s 54:49, nato pa je sledil nov preobrat Primorske. Z delnim izidom 11:0 je ta imela minuto in 44 sekund pred koncem šest točk prednosti (60:54).


Pri domačih sta po petnajst točk dosegla Nikola Gajić (7 skokov) in Duda Sanadze (trojke 4:8), pri gostih pa je bil prvi strelec David Darwin z 18 točkami in metom izza polkroga 4:5.

Četrti krog Primorsko Sixt čaka že v sredo, 26. oktobra, in sicer gostovanje v Novem mestu, Rogaška pa bo nastopila 28. oktobra v gosteh pri Tajfunu.