franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Mehika

Primož in Sergej z odbojkarji med najboljših 8 na svetu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2015 16:42

Slovenski odbojkarski reprezentanci do 21 let je na svetovnem prvenstvu v Mehiki uspel odličen rezultat. Fantje so se uvrstili med 8 najboljših reprezentanc, potem ko so v skupini D s 3:2 premagali Francijo. Med njimi sta tudi Žužemberčan Primož Vidmar in Sergej Drobnič iz Kočevja.

Pred tem so izgubili proti Italiji z 1:3 in premagali Japonsko s 3:1. V nadaljevanju prvenstva bodo igrali v Tijuani v skupini E, v kateri se bodo pomerili še z zmagovalko skupine A Turčijo (z njo bodo igrali v torek) in Mehiko ali Kanado. Prvi dve reprezentanci - Italija in Turčija sta v njo prenesli dve točki, bosta igrali v polfinalu.

Dvoboj s Francijo je postregel s pravo dramo. Slovenci so že vodili z 2:0, nato v končnici izgubili dva niza, v tie breaku pa je imel tekmec pri izidu 14:11 tri zaključne žoge. A Kšelini izbranci so jih ubranili, nato še eno, v igri živcev pa pokazali več zbranosti in se na koncu po točki Kozamernika in napaki tekmecev zasluženo veselili velike zmage.

Za njo so zaslužni vsi igralci, ki so stopili na igrišče, z 22 točkami pa je bil najučinkovitejši Žiga Donik, Tonček Štern jih je dosegel 19, Jan Kozamernik pa 15, od tega sedem z blokom. Prav blok je bil slovensko glavno orožje, z njim so dosegli 19 točk. Pohvaliti je treba tudi servis, predvsem v odločilnih trenutkih, najboljša serverja sta bila Donik in Primož Vidmar.

Ekipo sestavljajo:

Jernej Vrhunc (SIP Šempeter), Urban Drvarič (Panvita Pomgrad), Jure Okroglič (Salonit Anhovo), Sergej Drobnič (Krka), Matej Kök (Astec Triglav), Žiga Donik (ACH Volley), Sašo Štalekar (Calcit Volleyball), Jan Kozamernik (ACH Volley), Primož Vidmar (Calcit Volleyball), Tonček Štern (Calcit Volleyball), Jakob Rojnik (Šoštanj Topolšica) in Matevž Ledinek (ACH Volley). Selektor: Iztok Kšela; pomočnik: Zoran Kedačič.

foto: odbojka.si