stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto, Bled

Prvi posavsko-dolenjski derbi 15. avgusta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.06.2015 09:42

Na Brdu pri Kranju je potekal žreb nogometnih parov Prve lige Telekom Slovenije za sezono 2015/16, v kateri nastopata tudi novomeška Krka in NK Krško.

Nogometna zveza Slovenije je danes na Brdu pri Kranju opravila žreb parov za tekmovalno sezono 2015/16. Državni prvak Maribor se bo v prvem krogu 25. državnega prvenstva po vrsti, v soboto, 18. julija, pomeril z Zavrčem.

Državni podprvak Celje uvodoma čaka novi prvoligaš iz Krškega. Domžale se bodo uvodoma pomerile s pokalnim prvakom Koprom, Olimpijo čaka Gorica, velenjski Rudar pa novomeška Krka.

Predsednik NK Krško Boštjan Blažinčič je v pogovoru za Radio Krka povedal, da so z žrebom zadovoljni in da so si želeli močnega nasprotnika, kar Celjani zagotovo so. Še najbolj pa se po Blažinčičevih besedah veselijo dolenjskega derbija Krško:Krka, ki bo zagotovo prava poslastica za ljubitelje dolenjskega športa, hkrati pa Blažinčič meni, da je prav, da uživamo v domačem športu. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete v pripeti zvočni datoteki.

Športni direktor NK Krka Željko Hvalec pa je medtem povedal, da Krkaši z žrebom niso zadovoljni, saj si zagotovo takoj na začetku nove sezone niso želeli dveh gostovanj. Kljub temu računajo na dobro pripravljenost in še boljše rezultate.
Prvi posavsko dolenjski derbi bo odigran v Krškem in sicer v soboto, 15. avgusta, veselijo pa se ga oboji.

Uvod v novo sezono slovenskega nogometa bo sicer 5. julija, ko bo koprska Bonifika gostila superpokalno tekmo med Koprom in Mariborom.

Pokal Slovenije se s prvim krogom začne v sredo, 19. avgusta, pari pa so: Rogaška - Olimpija Ljubljana, Hotiza - Drava Ptuj, Ivančna Gorica - Odranci, Fužinar - Krka, Brda - Zarica Kranj, TKK Tolmin - Ankaran Hrvatini, Mura - Gorica, Ilirija Extra-Lux - Kalcer Radomlje, Izola - Farmtech Veržej, Tehnotim Pesnica - Rudar Velenje, Stojnci - Triglav Kranj in Šampion - Zavrč.

* Pari 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije:
Krško - Celje
Koper - Domžale
Maribor - Zavrč
Olimpija - Gorica
Rudar Velenje - Krka

* Pari 1. kroga 2. SNL:
Šenčur - Drava Ptuj
Farmtech Veržej - Kalcer Radomlje
Zarica Kranj - Triglav Kranj
Roltek Dob - Ankaran Hrvatini

Aluminij - TKK Tolmin

* Pari 1. kroga pokala Slovenije:
Rogaška - Olimpija Ljubljana
Hotiza - Drava Ptuj
Ivančna Gorica - Odranci
Fužinar - Krka
Brda - Zarica Kranj
TKK Tolmin - Ankaran Hrvatini
Mura - Gorica
Ilirija Extra-Lux - Kalcer Radomlje
Izola - Farmtech Veržej
Tehnotim Pesnica - Rudar Velenje
Stojnci - Triglav Kranj
Šampion - Zavrč

Poleg žreba tudi priznanja

V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju so poleg žreba podelili še nagrade najboljšim strelcem minule sezone ter klubom. Koprčani so tako dobili lovoriko za pokalno zmago, Krčani za naslov v 2. SNL, Mariborčani pa za prvo mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Sebastjan Gobec, dolgoletni član Celja, absolutni rekorder po številu nastopov v slovenski prvi ligi, je dobil spominsko majico s številom nastopov - 489. Gobec je ob koncu zadnje sezone pomahal v slovo, odigral jih je kar 18, vendar ostaja vpet v celjski klub. Šestega julija bo v Celju odigral poslovilno tekmo proti Koebenhavnu, danskemu prvoligašu, kamor se je preselil njegov zdaj že nekdanji soigralec Benjamin Verbič.

Lovoriko za najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije je domov odnesel Marcos Tavares (Maribor, 17 golov), v boju za fair play pa je na prvem mestu končal celjski prvoligaš. Nagrado za najboljšega strelca 2. SNL je dobil Matej Poplatnik (Triglav Kranj, 18 golov), Aluminij Kidričevo je dobil nagrado za fair play v drugi ligi.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je v uvodnem nagovoru izpostavil številčnejši obisk tekem, višjo televizijsko gledanost tekem državnega prvenstva ter napredek klubov kljub težkim razmeram, tako s poslovnega kot tudi infrastrukturnega vidika.

Pogovor z Boštjanom Blažinčičem (NK Krško) po žrebu


Športni direktor NK Krka Željko Hvalec po žrebu