volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Los Angeles

Real Madrid 'šele' drugi

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
15.09.2015 09:43

Španski nogometni velikan Real Madrid ni več najvrednejše moštvo na svetu. Primat so po oceni ameriške revije Forbes prevzeli pri Dallas Cowboys, klubu, ki nastopa v poklicni ameriški nogometni ligi NFL. Vrednost kluba je ocenjena na 3,5 milijarde evrov. Za primerjavo, prihodki slovenskega državnega proračuna za letos znašajo 8,56 milijarde evrov.

Čeprav Cowboys že vse od leta 1995 niso osvojili super bowla, torej šampionske lovorike zmagovalcev ameriške različice nogometa, ki z nogometno igro, kot jo poznamo tostran Atlantika, razen imena nima veliko skupnega, pa so očitno v tem športnem kolektivu magnet za gledalce in torej posledično oglaševalce. Po oceni Forbesa vrednost Dallas Cowboys znaša kar 3,5 milijarde evrov, astronomsko vrednost športnega kluba podjetni Teksašani, lastnik franšize je sicer v Kaliforniji rojeni poslovnež Jerry Jones, črpajo iz astronomske vrednosti zelo donosne odprodaje televizijskih pravic domačim medijem.

Real Madrid, doslej najbolj vreden klub, je zdrsnil na drugo mesto, vrednost kraljevega kluba pa po oceni Forbesa znaša 2,9 milijarde evrov. V prvi peterici najvrednejših klubov na planetu sta še dve ameriški franšizi, iz ameriške profesionalne nogometne lige prihaja moštvo New England Patriots, iz severnoameriške baseballske lige Major League Baseball pa New York Yankees, na tretjem in četrtem mestu z ocenjeno vrednostjo nekaj več kot 2,8 milijarde evrov vsak.

Aktualni zmagovalci lige prvakov iz Barcelone so na petem mestu z vrednostjo 2,79 milijarde evrov, tik pred velikani angleške premier league Manchester United z ocenjeno vrednostjo 2,74 milijarde evrov.