volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Palma de lorca

Regata na Palmi za Žbogarja končana

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.04.2016 20:09

Na regati za pokal princese Sofije je pred jadralci le še regata za medalje, na kateri pa v razredu finn ne bo jadral Vasilij Žbogar, saj je končal izven najboljše deseterice, skupno je na 17. mestu.

Današnji dan je bil zelo dolg, kar osem ur so bili jadralci na vodi. “Dež, mraz, veter, vse je bilo in res smo se načakali,” je povedal Izolan, ki je bil na današnjih regatah 10. in 17.: “Danes sem se počutil dosti bolje kot v preteklih dneh in zato sta tudi rezultata boljša. Obe regati sem odjadal solidno, sem pa vesel, da je konec.”

Jutri, ko se bodo najboljši borili za medalje in visoka mesta, bo Izolan že na poti v Valencijo. “Jutri spakiramo in gremo v našo pripravljalno bazo, kjer bomo trenirali do svetovnega prvenstva, ki se 8. maja začne v Italiji, najprej pa se seveda moram spočiti,” je o načrtih za naslednje dni povedal Žbogar in se še enkrat ozrl na tekmovalni teden na Palmi: “Težko ocenim to tekmovanje, saj smo pred začetkom vse čas trenirali, nisem se posebej pripravljal na to regato. Sigurno bi bilo lahko bolje, kar je, je. Nekaj smo se naučili, zdaj gremo naprej, cilj so olimpijske igre.”


Pred regato za medalje je v vodstvu Novozelandec Josh Junior, ki ima 19 točk prenosti pred drugim, Fincem Tapiom Nirkkom, tretji Avstralec Jake Lilley pa zaostaja za 25 točk.
Brez opisa