franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Krško

Rekordni obisk speedway dirke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2015 16:00

Minuli vikend je mesto Krško resnično oživelo in gostilo okoli 12.000 obiskovalcev iz celega sveta. V tako imenovanem SPEEDWAY VIKENDU se je dogajalo veliko zanimivega, kar gre seveda zasluga vsem organizatorjem dogodkov, predvsem pa AMD Krško, ki je po dveh letih v Krškem izpeljal speedwayski spektakel leta, dirko za VN Slovenije.

Začelo se je že v petek popoldan z žrebom štartnih številk, ki mu je sledil še uradni trening. Ob bogati gostinski in koncertni ponudbi se je tako že v petek na stadionu trlo športnih navdušencev.
Zvečer je oživel tudi stari del mesta Krško z dogodkom imenovanim NAKUP POD ZVEZDAMI. Občina Krško je namreč v sodelovanju z javnimi zavodi in ponudniki starega mestnega jedra občane povabila na mestno promenado, kjer ni manjkalo plesa, glasbe in raznovrstne ponudbe na stojnicah. Trgovci so se dogodku pridružili s podaljšanim delovnim časom in ugodnimi popusti.

Več o tem na povezavi:
http://www.krsko.si/2921/nakup-pod-zvezdami-ozivil-mestno-jedro-krsko

V soboto dopoldan si je nekaj več kot 20 športnih novinarjev iz Italije, Poljske, Avstralije, Danske in Slovenije ogledalo turistične zanimivosti v občini Krško. Predstavniki CPT so jih popeljali med vinorodnimi griči in vinskimi kletmi vse do gradu Rajhenburg, kjer so spoznali življenje in delo trapistov.
V popoldanskem času je napetost pred dirko naraščala, številni obiskovalci so se na stadion odpravili že nekaj ur pred dirko, se sprehodili med stojnicami krških rokodelcev in kmetij ter se okrepčali med pestro gastronomsko ponudbo.

Za obiskovalce je bil na voljo tudi brezplačni avtobusni prevoz, ki je vse od petka potekal med Stadionom-Vidmom in starim delom mesta.

Ob sedmih se je pričela speedway dirka za VN Slovenije, ki je kot že rečeno na stadion privabila rekordno število obiskovalcev. Po napetih treh urah, je dirko dobil ameriški veteran Greg Hancock, drugo mesto je pripadlo Britancu Taiu Wolffindnu, do tretjega mesta je uspelo Dancu Petru Kildermanu. Matej Žagar tokrat žal ni uspel privoziti nobene zmage, kar je zagotovo še najbolj razočaralo njega samega.

Več o tem:
http://www.mediaspeed.net/galerija/dogodki/12303-zagar-privozil-bolecih-8-tock-v-krskem

Spektakel se je pozno zvečer zaključil s podelitvijo medalj in čudovitim ognjemetom. Navijači pa so se zabavali še pozno v noč.