volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Peking

Renner v Pekingu z državnim rekordom

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.08.2015 15:45

Enaindvajsetletni Robert Renner iz celjskega Kladivarja se je na 15. svetovnem prvenstvu v atletiki, ki se je začelo danes v Pekingu, s slovenskim rekordom v skoku s palico uvrstil v finale.

(Foto:atletska-zveza.si)

Ta bo v ponedeljek, 24. avgusta, ob 13.05 po slovenskem času. V kvalifikacijah je preskočil 5,70 metra in se neposredno uvrstil v finale.

Renner je začetno višino na 5,25 metra izpustil. Sledil je poskus na 5,40 metra, v katerem je bil izjemno obetavni slovenski atlet zelo zanesljiv in je bil visoko nad letvico. Še bolje je opravil tudi z višino 5,55 m, ko je bil dobra dva decimetra nad letvico in je s tem ostal med prvouvrščenimi.

Sledila je višina 5,65 metra, kar je bil doslej slovenski rekord, ki ga je Renner postavil 2. avgusta letos z zmago na balkanskem prvenstvu v romunskem mestu Pitesti. Tudi v svojem tretjem poskusu na svojem prvem velikem članskem prvenstvu je bil zanesljiv in se je obdržal med vodilnimi.

Olimpijska norma za tekmo prihodnjega leta v brazilskem Riu de Janeiru je 5,70 metra, kar je bila v Pekingu tudi avtomatična kvalifikacijska višina za finale. Tudi na tej višini je bil Renner zelo suveren in je s tem za pet centimetrov izboljšal svoj prejšnji državni rekord.

Renner se je doslej že izkazal v svetovnih mladinskih konkurencah. Leta 2011 je osvojil svetovni naslov za mlajše mladince, svoj velik talent pa je potrdil 11. julija letos, ko je v estonskem Tallinnu kot drugi Slovenec v zgodovini osvojil naslov evropskega prvaka za mlajše člane.