volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ribnica

Riko Ribnica zmagovalec 22. Šilčevega memoriala

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.08.2015 11:06

Rokometaši Riko Ribnica so zmagovalci že 22 tradicionalnega memorialnega turnirja Jožeta Šilca, ki se igra v spomin na v deželi suhe robe rojenega nekdanjega odličnega igralca in trenerja številnih slovenskih in tujih klubov.

Gostitelji so šele po streljanju sedemmetrovk, v rednem delu se je tekma končala 29:29, z izidom 34:33 premagali borbeno Urbanscape Loko iz Škofja Loke. Ribničani so imeli prednost skozi vso srečanje, v prvem polčasu so vodili tudi s šestimi zadetki naskoka( 17:11) , v končnici tekme pa precej popustili. Škofjeločani so prvič izid izenačili v zadnji minuti.

Pri izvajanju sedemmetrovk sta v prvem krogu zgrešila (bila sta uspešna vratarja Klarič in Vrbinc) Abrahamsberg in Korošec,v dodatnem izvajanju je Klarič ustavil strel Gartnerja.

Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Patrik Leban (Riko Ribnica), vratarja Anže Vrbinc(Urban Scape), Simon Stopar (Sviše) je bil z 18 zadetki najboljši strelec turnirja.

Turnir se igra v slovenskih mestih, v katerih je bodisi kot trener ali igralec deloval Jože Šilc.

Prva predtekmovalna skupina (Urbanscape Loka,Izola in Slovan) so igrali v Škofija Loki, Riko Ribnica, Sevnica in Sviš pa v Ribnici, ki je bila gostitelj tudi sklepnega turnirja.

Slednji je bil po udeležbi petih članov prve lige, Sviš v tej sezoni bo igral v Prvi B ligi, eden najbolj kakovostnejših doslej, pokazal pa je turnirjev pripravljenost ekip pred skorajšnjim, 5 september , začetkom državnega prvenstva.

Robert Beguš o turnirju