volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Tallinn

Robert Renner evropski prvak, Luka Janežič do brona

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
11.07.2015 20:03

V Estoniji je danes zadonela zdravljica v čast slovenskemu atletu.

Robert Renner je na 10. evropskem prvenstvu za mlajše člane in članice v estonskem Tallinnu osvojil zlato kolajno v skoku s palico, potem ko je preskočil 5,55 metra. Drugo mesto je zasedel Rus Leonid Kobelev (5,55), tretje pa Španec Adrian Valles (5,50).

S tem je postal drugi Slovenec, ki mu je uspelo osvojiti zlato za Slovenijo na tovrstnih prvenstvih, leta 2001 je to uspelo Kranjčanu Rožletu Prezlju v Amsterdamu.

Luka Janežič je osvojil odličje bronastega leska v današnjem teku na 400 metrov. Atlet celjskega Kladivarja je razdaljo pretekel v času 45,73.

Zmagal je Francoz Thomas Jordier s časom 45,50, drugo mesto pa je po fotofinišu zasedel Rus Pavel Ivaško, ki je imel enak čas kot Janežič.

"Definitivno sem zelo zadovoljen, najbolj pa sem vesel, da sem psihično zdržal breme, ki sem ga imel pred današnjo preizkušnjo, saj sem bil eden od favoritov za visoka mesta. Kolajna je kolajna, v tem trenutku mi je prav vseeno, ali je to zlata, srebrna ali bronasta. Če bi mi pred začetkom sezone nekdo rekel, da bom osvojil kolajno, bi mu rekel, da nima pojma o atletiki. Noro," je po bronastem odličju dejal Janežič.


Slovenski dan v Tallinnu so dopolnili tudi ostali trije današnji nastopajoči. Blaž Marn v je kvalifikacijah v metu kopja popravil osebni rekord za več kot 4,5 m in je z rezultatom 76,09 m zasedel 5. mesto v skupini A in se s skupno 6. rezultatom kvalifikacij zanesljivo uvrstil v jutrišnji finale.

Maruša Mišmaš je v finalu v teku na 3000 m z zaprekami pritekla do petega mesta s časom 9:52.03, kar je po poškodbi dober obet za nadaljevanje sezone.

Žan Rudolf pa se je v težkem teku, polnem prerivanja, prebil v jutrišnje finale v teku na 800 m s 3. časom svoje skupine (1:48.57).

Jutri nas čakajo še trije slovenski nastopi. Blaž Zupančič bo dopoldne nastopil v suvanju krogle, popoldne pa se bosta za visoke uvrstitve v finalu borila Žan Rudolf na 800 m in Blaž Marn v metu kopja.
Martin Steiner, vodja odprave: "Zelo sem zadovoljen z nastopi naših, naša želja pred potjo o dveh medaljah je tako že izpolnjena. Jutri imamo na prvenstvu še dve železi v ognju, tako da se bomo tokrat v ponedeljek v domovino lahko vrnili zelo zadovoljni."