nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto

Roglič odhaja na Nizozemsko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2015 13:32

Primož Roglič, eden najbolj perspektivnih slovenskih mladih kolesarjev, bo svojo izjemno kolesarko pot nadaljeval v nizozemski World Tour ekipi Lotto-Jumbo.

Kolesarski klub Adria Mobil se tako sicer poslavlja še od enega izjemnega kolesarja, ki mu je zagotovo dal odlične pogoje za razvoj in napredovanje v okviru danih možnosti, kot tudi številnim kolesarjem doslej in celi vrsti mladih, čigar čas šele prihaja. KK Adria Mobil še naprej ostaja kontinentalne ekipa, ki v skladu s politiko kluba omogoča svojim članom, da stopajo še višje in se pomerijo tudi med najboljšimi kolesarji sveta. Tudi za Primoža Rogliča je nizozemska ekipa ravno takšna priložnost, ki se ne ponuja komur koli.

Primož Roglič: »Predvsem iskrena zahvala Adrii Mobil za vse, kar smo v teh nekaj letih skupaj naredili in mislim, da smo naredili veliko. Veselim se novih izzivov, a hkrati čutim tudi rahlo razočaranje, ker odhajam iz okolja v katerem sem imel vse pogoje za razvoj in v katerem sem se resnično odlično počutil. World Tour ekipa Lotto-Jumbo vendarle predstavlja višjo stopničko na tej moji kolesarski poti in sem pripravljen tudi spopasti se z novimi izzivi. Sicer pa osebno ne pričakujem nič posebnega, kajti s pričakovanji je pač tako, da, če več pričakuješ, si lahko tudi bolj razočaran. Zato se bom prepustil toku in od sebe dal svoj maksimum, kot sem ga tudi doslej. Glede novega okolja, novega trenerja, nove ekipe pa je pač tako, da če si že zdaj navajen na odlično atmosfero in dobre pogoje, si ne želiš in si ne misliš, da bo nekje drugje morda drugače. Bo morda težje, ker vendarle odhajam v tuje okolje. Toda, ker sem do pričakovanj, kot sem že dejal, rahlo zadržan, bi rekel zgolj to, da se bom prepustil stari/novi rutini in bomo videli, kam me bo to pripeljalo.«

»Roglič je v kolesarski klub Adria Mobil prišel pred slabimi tremi leti in se je pri nas dejansko tudi razvil iz popolnega začetnika v vrhunskega kolesarja, za katerim sta denimo letos tudi dve izjemni zmagi. Skupaj z ostalimi člani našega moštva je namreč osvojil rumeno majico letošnje dirke Po Sloveniji, na kateri smo deklasirali celo slovito ekipo Sky, malo pred tem pa je osvojil tudi rumeno majico izjemno zahtevne dirke po Azerbajdžanu. V našem klubu se je Primož zelo veliko naučil, dejstvo, da so ga povabili k sodelovanju tudi sloviti Nizozemci, pa je dokaz več - in za klub tudi svojevrstno priznanje - da v KK Adria Mobil dejansko delamo dobro in, da znamo ustvariti pravo okolje za razvoj takšnih talentov.«  pravi ob Rogličevem odhodu njegov trener Boštjan Mervar.

»Ob Primoževem prihodu v klub smo vsi skupaj imeli dobre občutke, dejstvo, da je pred tem bil skakalec in, da je na prvih testiranjih brez posebnih treningov in drugega kolesarskega predznanja pokazal zelo dobre rezultate, pa je te občutke le še podvojilo. Vedeli smo, da je Primož nekaj posebnega in to so zdaj začutili tudi Nizozemci. Seveda nam ni vseeno, da nas zapušča tak kolesarski potenciali, po drugi strani pa upamo in se že zdaj veselimo, da ga bomo lahko spremljali na njegovi poti navzgor,« poudarja direktor KK Adrie Mobil, Bogdan Fink. Oba s trenerjem Mervarjem pa želita Primožu Rogliču srečno in uspešno nadaljevanje kariere, kajti, kot poudarja Mervar, »Primož je nekoliko poseben, kar je karakterna lastnost in tudi odlika največjih športnikov, je pa hkrati izjemno učljiv in zna poslušati. Zato je tudi dober timski igralec, kar na koncu da najboljše rezultate, kot je ravno letos tudi dokazal. Zato upamo, da mu bo tudi na tujem uspelo in se že zdaj veselimo, da ga bomo videli, gledali in spodbujali tudi na velikih dirkah Svetovnega Toura.«