franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Rojc: Igramo lahko sproščeno, pa vendar na zmago

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.11.2015 11:24

Letošnja 1. državna odbojkarska liga za moške je izjemno izenačena in po sedmih odigranih krogih je že jasno, da lahko vsaka od ekip v ligi premaga skorajda vsakogar, vključno s prej nedotakljivim ACH-jem. Zato so v Moškem odbojkarskem klubu Krka kljub temu, da so ligaško tekmovanje začeli pod pričakovanji, pred nadaljevanjem prvenstva precej sproščeni, imajo pa tudi lepe možnosti, da se uvrstijo na finalni turnir pokalnega tekmovanja.

Novomeščani so novo sezono sicer začeli kar obetavno, saj so v Kanalu z močnim Salonitom Anhovo odigrali 5 nizov in se domov vrnili z osvojeno točko. Tudi trener Jernej Rojc se strinja, da je bil takšen začetek spodbuden, sploh glede na to, da so morali zaradi poškodbe prvega organizatorja igre Gašperja Puclja tekmo odigrati z najmlajšim podajalcem v ligi, Gašperjem Klobčarjem. “Polni naboja in sproščeni smo tekmo dobro odigrali in iztržili točko,” pove Rojc, a doda, da si je na tej tekmi dolgoletni kapetan Krke Luka Brulec poškodoval medreberno mišico.

Sledil je domač poraz proti novincem v ligi, Nacionalu Žirovnici. “Žirovnica je bila nabrušena, mi pa smo tekmo vzeli prelahko,” priznava Rojc in dodaja: “Brez Puclja in s poškodovanim Brulcem je v naši igri lahko hitro veliko negotovosti in nereda.

Zmagi v Kranju sledili trije zaskrbljujoči porazi
Po tej tekmi je padla odločitev o sanaciji poškodbe Brulca, na naslednji tekmi v Kranju pa so Novomeščani zaigrali v nekoliko drugačnem sistemu, s tremi sprejemalci na igrišču. Domov so se vrnili z zmago in polni optimizma, sledila pa je tekma s Panvito, ki je v Novo mesto prišla odlično pripravljena, po zmago, ki jo je nujno potrebovala. “Poskušali smo odigrati podobno kot v Kranju, a smo imeli veliko težav z organizacijo igre, Panvita pa je bila enostavno premočna za nas. Po tej tekmi smo tudi psihično padli, saj je bila to že druga tekma, v kateri nismo imeli prav nobenih možnosti za zmago,” priznava Rojc. Padec se je poznal tudi v Mariboru, kjer so v tretjem nizu, ki so ga dobili, Krkaši sicer pokazali dobro igro (predvsem na servisu ter v bloku in obrambi), pa vendarle tekmo izgubili.

Sledila je tekma s Šempetrom, ki je po besedah Rojca zasluženo zmagal, vendar pa so tudi odbojkarji Krke dali vse od sebe. “Šempeter ima zelo izkušeno ekipo, saj so ključni igralci stari okoli 30 let in težave mnogo hitreje prebrodijo kot mladi, ki jih zapravljene priložnosti preveč obremenjujejo,” pojasni Rojc, ki vodi eno najmlajših ekip v 1. DOL.

Končno tudi zmaga na domačem parketu
Po seriji treh zaporednih porazov pa je minulo soboto v športno dvorano Marof prišla ekipa Fužinarja iz Raven na Koroškem. “Pred to tekmo smo se nekajkrat dobro pogovorili. Strnili smo vrste in pričeli od začetka. Želeli smo graditi na trdnih temeljih, ki smo jih postavili v začetku sezone, se na treningih posvečali predvsem naši igri, v prvo postavo pa smo po poškodbi Grege Erpiča vključili 16-letnega Luko Lindiča,” pove Rojc. “Ekipa Fužinarja je imela v Novem mestu preveč težav na sprejemu, da bi lahko parirala našemu bloku. Osvojene točke niso bile tako lahke, kot kaže rezultat. Zmaga je bila zelo pomembna, zato je bilo čutiti nekaj napetosti predvsem v prvem nizu. Ko so se igralci sprostili, je tudi igra stekla,” razmišlja Rojc.

Krka po 7. odigranih krogih tako zaseda 8. mesto v 1. DOL, do konca prvega dela sezone pa Dolenjce čakata še tekmi proti močnima Calcit Volleyball in ACH Volley, ki s po 18. točkami zasedata prvi dve mesti na lestvici. “V tem trenutku je pomembno ponovno zgraditi igro, ki smo jo zastavili v začetku sezone. Z dobrimi treningi bomo dvignili formo in samo tako lahko pričakujemo tudi boljše rezultate. Rezultati tudi niso vedno odraz našega dela, zato moramo ostati potrpežljivi in vztrajati na zastavljeni poti,” je odločen Rojc, ki še poudari, da so skoraj vse ekipe v letošnji ligi naredile velik korak naprej, v takšni konkurenci pa nobena zmaga ni lahka. “Nam je uspelo premagati Triglav, ta pa je premagal ACH. Ob pravem pristopu je mogoče prav vse. To je za nas, ki smo predvsem izzivalci, zelo dobra informacija. Igramo lahko sproščeno, pa vendar na zmago.

Dobri obeti pred četrtfinalom pokalnega tekmovanja
Kljub medlemu začetku ligaške sezone pa so se Krkini odbojkarji uspešno odrezali v pokalnem tekmovanju, kjer imajo po zmagi nad ŠD HIT Nova Gorica in uvrstitvi v četrtfinale tekmovanja, kjer se bodo pomerili prav s Fužinarjem, lepe možnosti za napredovanje med najboljše štiri ekipe, s tem pa tudi za boj za najvišja mesta. Rojc je z letošnjim žrebom pokalnega tekmovanja zelo zadovoljen in meni, da bo ekipa Fužinarja primeren nasprotnik, tekme pa bodo težje kot je bila zadnja v Marofu. “To nam mora dati dodatno energijo in motivacijo, da treniramo še bolj osredotočeni in željni po dokazovanju ter se 9. januarja na zaključnem turnirju pokažemo širši odbojkarski publiki.

Tudi eden ključnih igralcev Krke, Martin Kosmina, je pred četrtfinalnimi pokalnimi tekmami optimističen. “V soboto smo videli, da imamo zelo dobre možnosti, da se uvrstimo na zaključni turnir, vse pa bo jasno v naslednjih dveh tednih,” je povedal. Zagotovil je tudi, da ima prva ekipa Krke tudi po dobro odigrani ligaški tekmi s Fužinarjem še kar nekaj rezerv.

Mladi odbojkarji nabirajo izkušnje v 3. ligi
Medtem pa se perspektivni Krkini odbojkarji pridno kalijo v 3. DOL, kjer nabirajo prve dragocene izkušnje v članski konkurenci. Tako kot vsi začetki je tudi ta težak, fantje so v treh tekmah zahodnega dela 3. DOL zabeležili tri poraze in en osvojen niz. Tudi njihov glavni trener je Rojc, ki poudarja, da so tekme v tretjeligaški konkurenci za mlade odbojkarje izjemno dobrodošle.

Cilji za to ekipo so predvsem pridobivanje izkušenj, medtem ko so rezultati sekundarnega pomena. Trenutno sestavo ekipe tudi pri mlajših članih žal krojijo poškodbe, v ekipi pa se kalijo talenti, ki občasno vskočijo tudi na članske treninge in povsem spodobno nadomestijo odsotne, bolne ali poskodovane,” pove Rojc, ki ga velika zagnanost fantov veseli, želi pa si čim manj poškodb, ki letos odbojkarjem Krke ne prizanašajo.