franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Rokometaši Krke zabeležili sedmi poraz

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.05.2013 21:51

Pred približno 150 gledalci se je v novomeški dvorani Marof končalo srečanje 8. kroga v končnici, ligi za pravaka ( od 1. do 6. mesta), kjer so rokometaši novomeške Krke gostili ekipo RK Maribor Branik in doživeli sedmi poraz. Rezultat srečanja je bil 25:31 ( 11:17).

Varovanci trenerja Slavka Ivezića so v prvem delu prvega polčasa še držali stik z gosti, ki so sicer vodili skozi celotno srečanje, a se je na koncu izkazalo, da so bili trenutno tretje uvrščeni Štajerci le pretrd oreh. Krkaši so na srečanju naredili preveč napak, nasprotnik je z lahkoto prihajal do čistih strelov, povrhu vsega pa so daleč od svojega povprečja izostali tudi domači vratarji. Sploh prvo obrambo na srečanju je vratarjem uspelo vknjižiti šele v 40. minuti, ko je Urban Grubar zaustavil strel mlademu Aleksandru Špendetu.

Gostje so si do odmora priigrali 6 zadetkov prednosti ( 11:17), srečanje pa se je v tem duhu in z identično razliko nadaljevalo tudi v drugem polčasu. Čeprav so se Krkaši slabih 15 minut pred iztekom tekme uspeli na kratko približati gostujoči ekipi na štiri zadetke zaostanka ( 20:24), a jim je vse upe za kakršen koli preobrat razblinil Razgor, ki je bil skupaj s Tarabochio s sedmimi zadetki tudi najbolj razpoložen igralec pri " vijoličastih". V domači zasedbi pa je tokrat blestel Mitja Klobčar, ki se je v statistiko strelcev vpisal 7- krat. Tudi tokrat je domači strateg Slavko Ivezič zaradi številnih poškodb nekaterih igralcev ( Flajs, Orlič, Adamčič, Didovič), na parket poslal domala celotno mladinsko zasedbo.
Mariborski rokometaši so tako z zmago nad Krko ponovno prehiteli Koper na tretjem mestu prvenstvene lestvice, Krka pa z 24. točkami ostaja na 6. mestu.

V naslednjem, predzadnjem krogu bodo Novomeščani doma gostili trenutno prvo uvrščeno ekipo Gorenja iz Velenja, današnji nasprotnik pa bo doma gostil zasedbo Trima iz Trebnjega.

MRK Krka: Vrbinc, Jurečič 4, Leban 3, Lavrič, Okleščen 2, Erčulj 2, Fink 2, Štangelj, Maričič 1, Irman, Svetelšek 1, Grubar, Jakše, Papež 1, Cvikl 2, Klobčar 7. Trener: Slavko Ivezić.

RK Maribor: Štefanič, Mirkovič 2, Tarabochia 7, Svalina, Oštir 2, Špende 4, Razgor 7, Pučnik, Čudič, Pešić, Zarabec 5, Kleč, Sok 3, Šimič, Mlakar 1. Trener: Marko Šibila.

Sodnika : Brecelj/ Deržek ( oba Ajdovščina)

Sedemmetrovke: Krka 8 (5); Maribor 3(3)

Izključitve: Krka 10. minut; Maribor 2. minuti