franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Singapur

Rossi v formuli 1

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.09.2015 11:55

Na prihajajoči dirki svetovnega prvenstva formule 1 bo nastopil tudi Rossi.

A ne gre za italijanskega zvezdnika motociklizma Valentina, ki se sicer dobro znajde tudi za volanom štirikolesnih dirkalnikov, temveč za njegovega ameriškega soimenjaka. Alexander Rossi bo pri 23 letih dobil priložnost v ekipi Marussia, nastopil pa bo že v Singapurju.

Za Alexandra Rossija, ki nastopa v seriji GP2, bo singapurska nočna dirka premierna v najelitnejšem tekmovanju. Ekipa Manor-Marussia je sporočila, da bo za volanom namesto dosedanjega drugega dirkača Roberta Merhija. Špancu se v ekipi niso zahvalili za sodelovanje, saj bo ostal v moštvu in bo tudi še odpeljal nekaj dirk.

Rossi, trenutno drugi v seštevku GP2 in zmagovalec zadnje dirke, bo v formuli 1 predvidoma nastopil v Singapurju, na Japonskem, doma v ZDA ter v Mehiki in Braziliji. Na preostalih dveh dirkah do konca sezone v Rusiji in Abu Dabiju pa bo spet vozil Merhi, ki je letos odpeljal 11 dirk formule 1. Prvi voznik ekipe ostaja Will Stevens.

Z moštvom sicer Američan že ima nekaj izkušenj, saj je lani sodeloval z Marussio kot testni voznik. V formuli 1 ima kot testni voznik Caterhama in Marussie od leta 2012 že pet nastopov na petkovih treningih, tokrat bo prvič opravil tudi kvalifikacije in nastopil na dirki.

"Zelo sem hvaležen ekipi. Vesel sem, da mi zaupajo, čakal sem na to priložnost. Gre za majhno ekipo, ki je veliko prestala, a ima značaj in voljo," je dejal Rossi, prvi Američan v formuli 1 po Scottu Speedu leta 2007.