Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Šport Anterselva

Rusi štafetni zmagovalci Anterselve, naši le 14.

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2016 16:33

Rusi Maksim Cvetkov, Jevgenij Garaničev, Dimitrij Mališko in Anton Šipulin so zmagovalci moške biatlonske štafetne tekme za svetovni pokal v Anterselvi. Po 4 x 7,5 kilometra so za sekundo premagali Nemce, ki so morali enkrat v kazenski krog, Norvežani na tretjem mestu so zaostali 22,9 sekunde, Slovenci na 14. mestu pa skoraj tri minute.

O zmagovalcu sta odločala Šipulin, ki je v soboto dobil zasledovanje, in Nemec Simon Schempp, ki je bil najhitrejši na petkovem sprintu. Norvežan Tarjei Boe, ki je zadnjo predajo začel kot vodilni, je s strelskimi popravki po zadnjem streljanju za najboljšima namreč zaostajal za 20 sekund, bil trdno na tretjem mestu, a brez možnosti, da poseže v boj za vrh. V finišu je Šipulin obdržal minimalno priložnost pred Schemppom.

Nad pričakovanji je bil tudi slovenski nastop brez Klemna Bauerja, saj je dolgo kazalo na uvrstitev v deseterico. Jakov Fak je štafeto v drugo predajo poslal kot drugi, Rok Tršan na sedmem mestu in Lenart oblak kot deveti. Šele Miha Dovžan je bil tisti, ki je s šestimi popravki zapravil deseterico.