franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Šahisti Krke praznujejo, ta vikend tudi DP na Otočcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.04.2016 06:29

Šahovsko društvo Krka Novo mesto v letošnjem aprilu praznuje sedemdeset let uspešnega delovanja. Na začetku meseca so na slovesni občinski prireditvi prejeli Grb Novega mesta za dolgoletne uspehe in širjenje šahovske kulture. Nagrado so posvetili vsem starejšim šahistom, ki so dolga leta organizirali delo v društvo in uspešno tekmovali na republiški in državni ravni.

V ponedeljek je novomeški župan Gregor Macedoni sprejel najboljša mlada igralca njihovega društva Vida Dobrovoljca in Maja Zirkelbacha, ki sta februarja v Portorožu osvojila naslova posamičnih mladinskih državnih prvakov do 16 oziroma 18 let. Oba sta se s tem uspehom uvrstila v slovensko mladinsko reprezentanco in bosta letos nastopila tako na evropskem ekipnem kot evropskem posamičnem mladinskem prvenstvu. Ob prejetih čestitkah za dosedanje uspehe so predstavnikom novomeške občine pojasnili delo društva, organizacijo in prihodnje tekmovalne načrte.

To soboto pa se bo v hotelu Šport na Otočcu začel še osrednji dogodek šahovskega praznovanja. Dopoldne bo v kongresni dvorani občni zbor Šahovske zveze Slovenije, po njem pa se bo ob 14.45 začelo letošnje Odprto državno prvenstvo za člane in članice Slovenija OPEN 2016. Na njem bo sodelovalo okoli 60 najboljših slovenskih šahistov in šahistk, med njimi kar 5 velemojstrov, prvi nosilec tekmovanja pa bo srbski velemojster Robert Markuš, trenutno 108. igralec na svetu.


Šahisti bodo na Otočcu vse do 1. maja odigrali po devet partij, naslov prvaka pa bo poskusil obraniti dolenjski rojak velemojster Marko Tratar. Na prvenstvu bo nastopilo tudi šest mladih Novomeščanov, ki bodo v hudi konkurenci poskusili osvojiti čimveč toč za svetovno jakostno lestvico. Posebna zanimivost prvenstva bo “live online” prenos vseh partij s posebnimi elektronskimi šahovnicami, zato bodo partije lahko v živo spremljali ljubitelji šaha iz vse Slovenije in širnega sveta. Prenos bo potekal na spletni strani tekmovanja http://www.sah-zveza.si/rez/1604/si16ch/.