pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Planica

Šest Slovencev poletelo na posamično tekmo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.03.2013 10:52

V sončni, a vetrovni Planici se je med kvalifikacijami, ki so zaradi vetrovnega vremena pred osem tisoč gledalci trajale skoraj dve uri, na jutrišnjo posamično tekmo uvrstilo šest Slovencev.

Poleg neposredno uvrščenih Robija Kranjca, Petra Prevca in Jurija Tepeša so se skozi kvalifikacije prebili Andraž Pograjc, Matjaž Pungertar in Anže Semenič. Kvalifikacije je dobil Norvežan Anders Jacobsen (209 m; 199,5 točke), najdaljši pa je bil Japonec Noriaki Kasai (217 m). Pograjc je pristal pri 202,5 m, Pungertar pri 195,5 m, Semenič pa pri 185 m.

Izpadli so Matic Benedik, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Rok Justin, Matic Kramaršič, Žiga Mandl in Miran Zupančič.

Tudi v absolutni konkurenci, torej tudi s tistimi, ki so imeli nastop na tekmi že zagotovljen, je bil najdaljši Kasai (217). Le pol metra manj je poletel Tepeš. Prevc je pristal pri 206, kar je bila njegova prva planiška dvestotica v karieri. Kranjec je skočil z rezervo, a vendarle preskočil 200 metrov (202).


V poskusni seriji je bil najboljši Kamil Stoch (209 metrov; 165 točk) pred rojakom Piotrom Zylo, ki je z 221 metri postavil daljavo dneva. Tretji je bil Gregor Schlierenzauer (210 m), četrti pa Kranjec (205,5 m). Serijo je zaznamoval padec Tepeša, ki je naredil napako na odskočni mizi. Na srečo se je končal brez posledic. Drugo poskusno serijo so po 23 tekmovalcih odpovedali.

V ospredju je seveda boj za mali kristalni globus v poletih, ki ga bo Kranjec poskušal dobiti še tretjič. Naloga bo težka, saj ima Schilerenzauer pred zadnjima dvema tekmama 98 točk prednosti.

Izvedli so eno poskusno serijo. Najboljši je bil Kamil Stoch (209 metrov; 165 točk) pred rojakom Piotrom Zylo, ki je z 221 metri postavil daljavo dneva. Tretji je bil Gregor Schlierenzauer (210 m), četrti pa Robert Kranjec (205,5 m). Serijo je zaznamoval padec Jurija Tepeša, ki pa se je na srečo končal brez posldeic. Drugo poskusno serijo so po 23 tekmovalcih odpovedali.