franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Slovenca z zmago in porazom, derbi večera Juventusu

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
16.09.2015 06:13

Slovenska predstavnika v nogometni ligi prvakov sta tekmovanje začela različno. Jan Oblak je z madridskim Atleticom zmagal v Istanbulu proti Galatasarayu z 2:0, Branko Ilić pa je z 0:2 klonil v Lizboni proti Benfici. Derbi večera med Manchester Cityjem in Juventusom so dobili Italijani z 2:1.

V skupini C je Atletico v Istanbulu hitro prišel do zanesljivega vodstva po dveh zadetkih Antoina Griezmanna in to prednost obdržal do konca. Jan Oblak je branil vso tekmo za domače. Benfica pa je novinca Astano odpravila prav tako z dvema goloma razlike. Lizbončani so povedli v 51. minuti prek Nicolasa Gaitana, prednost pa povečali v 62. minuti prek Konstantinosa Mitrogluja. Ilića je igrišče zapustil v 90. minuti.

V skupini A je PSG, ki velja za enega favoritov, pričakovano odpravil Malmö, končni izid je bil prav tako 2:0. Mrežo Švedov je načel Angel di Maria v peti minuti, v 62. minuti pa je vodstvo podvojil Edinson Cavani. Na drugi tekmi skupine je madridski Real, za Barcelono in Bayernom na stavnicah tretji kandidat za končno zmago, povedel v 30. minuti z golom Karima Benzemaja. Zatem je moral Gareth Bale iz igre zaradi poškodbe meč. Iz igre pa je šel tudi Taras Stepanenko, a zaradi drugega rumenega kartona v 50. minuti. Šest minut pozneje je Cristiano Ronaldo zadel za 2:0 z bele točke, zatem pa unovčil še eno enajstmetrovko v 63. minuti. Portugalec je v 81. minuti z golom iz igre dosegel "hattrick" in potrdil visoko zmago Špancev. S tem je zdaj na vrhu večne lestvice strelcev v ligi prvakov, za tri gole vodi Barceloninega Lea Messija.

V skupini B je Wolfsburg z 1:0 porazil moskovski CSKA. Julian Draxler, novinec iz Schalkeja, je bil v 40. minuti avtor edinega zadetka. Bolj zanimivo je bilo v Eindhovnu, kjer je domači PSV z 2:1 premagal Manchester United. Angleži so povedli z golom Memphisa Depaya v 41. minuti, a že prej ostali brez Luka Shawa, ki mu je Hector Moreno v medsebojnem dvoboju s silovitim naletom zlomil nogo. Prav Moreno pa je v 45. minuti izenačil na 1:1. Luciano Narsingh je v 57. minuti domače popeljal v vodstvo in do zmage.


V skupini D je Sevilla, zmagovalka evropske lige, gladko premagala Borussio Mönchengladbach s 3:0. Povedla je v 47. minuti, ko je zadel Kevin Gameiro 47. Isti igralec je dve minuti pozneje zapravil najstrožjo kazen. Ever Banega je v 66. minuti podvojil seviljsko prednost. Na 3:0 je povišal Jevgen Konopljanka v 84. minuti.

Derbi večera je bil v Manchestru, kjer je bogati City gostil evropskega podprvaka Juventus. Tekmo so sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino. City, ki je bil v prvem delu boljši, je povedel v 57. minuti, ko je po kotu Giorgio Chiellini dosegel avtogol, s tem da je Vincent Kompany visel na njegovih ramenih. Pritožbe italijanskih igralcev, ki so zahtevali prekršek v napadu, so bile pri sodnikih neuspešne. V 70. minuti pa so Torinčani izenačili, po podaji Paula Pogbaja je bil iz bližine uspešen Hrvat Mario Mandžukić. V 82. minuti pa je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora Španec Alvaro Morata Juventus pripeljal do preobrata in zadel za 2:1.

V sredo bodo na sporedu še tekme v skupinah od E do H, in sicer Roma - Barcelona, Bayer Leverkusen - Bate Borisov, Olympiakos Pirej - Bayern München, Dinamo Zagreb - Arsenal, Chelsea - Maccabi Tel Aviv, Dinamo Kijev - Porto, Gent - Olympique Lyon in Valencia - Zenit Sankt Peterburg.