franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ljubljana

Slovenci dobili nasprotnike v svetovni ligi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.10.2015 09:14

Svetovna odbojkarska zveza FIVB je sporočila, katere reprezentance bodo prihodnje leto zaigrale v tretji skupini svetovne lige, v katero se je z zmago v evropski ligi uvrstila tudi Slovenija. Naši fantje se bodo v boju za napredovanje v drugo skupino pomerili s Tunizijo, Venezuelo, Katarjem, Portorikom in Nemčijo.

Potem, ko je FIVB na avgustovskem kongresu poskrbela za precejšnjo razburjenje med slovensko odbojkarsko srenjo, saj Slovenije, kljub temu, da si je z zmago na zaključnem turnirju evropske lige na Poljskem priborila pravico nastopa v svetovni ligi, ni uvrstila na seznam držav udeleženk. Po ostrih pritožbah Odbojkarske zveze Slovenije je na sedež OZS vendarle prispelo pisno zagotovilo, da bodo slovenski odbojkarji nastopili v svetovni ligi, a vse do zdaj ni bilo jasno, kdo bodo nasprotniki Slovenije in koliko reprezentanc bo v skupini sploh zaigralo.

FIVB je po skoraj treh mesecih zdaj vendarle sporočila, da bo število držav udeleženk lige v tretji skupini povečala iz osem na dvanajst in se tako izognila odločitvi, katera od držav, Grčija ali Španija, v ligi ne bo več smela igrati. Širitev je razveselila tudi Nemce, Katarce, Makedonce in Tajvance, ki so tako dobili možnost, da se vključijo v to elitno tekmovanje.

V tretji skupini svetovne lige bodo tako zaigrale Tunizija, Venezuela, Katar, Portoriko in Nemčija, s katerimi se bo Slovenija tudi borila za nastop na zaključnem turnirju tretje skupine, od koder zmagovalec napreduje v drugo skupino, poleg njih pa bodo v tretji skupini igrale še Mehika, Španija, Črna Gora, Tajvan, Kazahstan in Grčija.


Tekmovanje se bo začelo 17. junija, s tremi turnirji, na katerih se bodo med seboj pomerile po štiri reprezentance. Drugi niz treh turnirjev bo potekal teden dni kasneje, od 24. do 26. junija. Slovenija bo na prvem turnirju zaigrala proti Tuniziji, Venezueli in Katarju, na drugem pa proti Portoriku, Katarju in Nemčiji.

Finalni turnir najboljše četverice ekip se bo odvijal med 1. in 3. julijem, a za zdaj še ni znano, po kakšnem ključu si bo posamezna reprezentanca lahko zagotovila nastop na zaključnem turnirju, prav tako pa tudi še ni znano, kdo bodo organizatorji posameznih turnirjev.