pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Frankfurt

Slovenci zmagovalci tretje skupine svetovne lige

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.07.2016 19:14

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je znova navdušila. Z zmago nad izbrano vrsto Nemčije s 3:1 (-19, -18, 21, 20) v finalu zaključnega turnirja tretje skupine svetovne lige v Frankfurtu, so naši odbojkarji postavili nov mejnik in izpolnili cilj, ki jim v prihodnji sezoni prinaša nastope v drugem kakovostnem razredu elitnega odbojkarskega tekmovanja.


Slovenski selektor Andrea Giani je imel za tekmo z Nemčijo znova na voljo vse igralce, v standardno postavo se je namreč po bolezni vrnil Kovačič. Naši odbojkarji so tekmo začeli izjemno motivirani, dober blok in protinapadi pa so prinesli vodstvo s 5:2. Točka Koncilje je naše na prvi tehnični premor odpeljala s prednostjo z 8:6, zatem pa je Dolenjec poskrbel še za blok Collinu in vodstvo z 9:6. Po dobri seriji začetni udarcev Gasparinija, ki jo je nemški selektor Heynen skušal prekiniti z dvema odmoroma, so naši ušli na 12:8. Vinčić je pametno delil žoge napadalcem, za točko za 16:10 je poskrbel Pajenk. Tudi v nadaljevanju naši niso popuščali in v končnico vstopili s prednostjo 21:15. Ta se je zatem nekoliko stopila, na 21:18. Urnaut je uspešno napadel za 23. točko, Pajenk je z blokom prinesel zaključno žogo, naši pa so niz dobili po napaki Nemcev, s 25:19.
Začetek drugega niza je prav tako pripadel našim odbojkarjem, ki so najprej s servisi Gasparinija, zatem še z napadi Urnauta in Pajenka prišli do štirih točk razlike, na 6:2. Varanje Vinčića je Slovenijo popeljalo na tehnični odmor pri 8:3. Sledila je izmenjava točk na obeh straneh, a so naši še naprej ostajali v ospredju. Pri 12:6 je Heynen svoje igralce prvič poklical na klop, a to ni zaustavilo Gianijevih varovancev, ki so na začetni udarec Pajenka in po novem bloku Koncilje prednost še povečali, na 16:8. V zaključek niza so Slovenci po napadu Gasparinija vstopili z vodstvom z 20:13, a se Nemci niso predajali. Zaostanek so znižali na 17:21, a je Čebulj poskrbel za mirno nadaljevanje. Niz so naši dobili s 25:18.

Tretji set so z vodstvom z 2:1 odprli Nemci, a so se naši fantje z dobro igro v bloku in obrambi ter prek napadov Gasparinija in Urnauta hitro prebili v ospredje, na 6:3. Po asu Urnauta je Slovenija na prvo tehnično prekinitev odšla pri 8:5. Borbeni gostitelji so zatem prišli do preobrata in povedli z 10:9, pri 12:10 je Giani posegel po prvem odmoru, ki pa ni spremenil poteka niza. Nemci so še naprej vodili, slovenski strateg pa se je pri zaostanku s 14:18 odločil za novo prekinitev. Naši so znižali na 19:21, a so domačini prek dobrih začetnih udarcev pri 24:20 prišli do zaključne žoge in izkoristili drugo.
Po zaslugi Gasparinijevih servisov in napadov Pajenka so naši v četrtem nizu povedli s 3:0, a so Nemci vrnili z isto mero in povedli s 4:3. Čebulj je po izenačenju na 4:4 s tremi neubranljivimi servisi Heynena prisilil v polminutni odmor. Sledilo je novo izenačenje na 8. točki. Pri vodstvu Nemcev z 9:8 je Giani v igro poslal podajalca Ropreta, ki je uspel spremeniti ritem igre in razigral Urnauta in Gasparinija, ki sta Slovenijo popeljala v vodstvo s 15:12 in 16:13. Potem, ko so se gostitelji znova približali vsega na točko, je Ropret z asom naše spet oddaljil na 19:16. Čebulj je prinesel točko za 22:18, Koncilja pa je z začetnim udarcem poskrbel še za 23. Tretja zaključna žoga je Sloveniji prinesla zmago v tretji skupini svetovne lige.