stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport ZDA

Slovenija do štirih medalj na SP

Piše: Radio Krka/triumfator.si

Čas objave:
28.04.2013 22:46

Na svetovnem prvenstvu v cheerleadingu in cheer plesu, ki je 25. in 26. 4. 2013 potekalo na Floridi, so slovenski reprezentantje pokazali odlične nastope in osvojili dve zlati in po eno srebrno ter bronasto medaljo, s čemer so pokazali svetu, da slovenski cheerleading in cheer ples sodita v sam svetovni vrh.

"Med štirinajstimi državami, ki so osvojile medalje, je po številu medalj Slovenijo prehitela samo ZDA s petimi medaljami, kar je zgodovinski dosežek za Slovenijo, ki ima dva milijona ljudi in 15 letno zgodovino v cheerleadingu, medtem ko imajo ZDA skoraj 150 letno zgodovino v cheerleadingu in skoraj 315 milijonov prebivalcev," je v sporočilu za javnost zapisala predstavnica Cheerleading zveze Slovenije, Maja Edelbaher Ebert.

Zlato so osvojile Ingrid Sever, Natalija Turk, Bojana Lončar in Anja Lončar s trenerjem Matjažem Gerbcem v ženskih skupinskih dvigih, kjer je Ingrid navdušila s svojo fleksibilnostjo, ostale punce pa s svojo izjemno tehniko.

Drugič smo slovensko himno slišali v kategoriji freestyle cheer plesnih parih, kjer sta sestri Liza in Špela Urbančič pokazali izjemno energičen in tehnično neverjetno zahteven nastop ter s svojo sestrsko usklajenostjo navdušili sodnike in celotno dvorano.

V kategoriji coed elite cheerleading mešanih skupin so naši reprezentantje s trenerjem Lupe Davisom presenetili ves svet in na koncu osvojili odlično drugo mesto. Zlato se je slovenskim reprezentantom izmuznilo za eno samo točko, s tem so se nevarno približali Kanadi, ki v tej kategoriji kraljuje že peto leto zapored.

Četrto medaljo sta za Slovenijo osvojili sestri Urbančič s trenerko Barbaro Petovar v kategoriji cheer jazz plesnih parih.

Druge uvrstitve slovenskih reprezentantov na svetovnem prvenstvu so 7. mesto v partnerskih dvigih, 10. mesto v hip hip cheer plesnih parih in 15. mesto v freestyle cheer plesnih skupinah.

Ob tem dodajmo, da se je v Sloveniji cheerleading začel razvijati pred sedemnajstimi leti in je pod okriljem Cheerleading zveze Slovenije, katere poslanstvo je razvijanje cheerleadinga in cheer plesa kot športne panoge. V kratkem času je Slovenija postala ena izmed vodilnih držav v svetu cheerleadinga v Evropi. V preteklosti je Slovenija že osvojila dve bronasti medalji na svetovnih prevenstvih, letošnji dosežek pa se bo zagotovo zapisal v zgodovino Slovenskega cheerleadinga.