stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Malmö

Slovenija: Švedska, Ibrahimoviću se ne da

Piše: Radio Krka/

Čas objave:
30.05.2016 06:00

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 19.30 v Malmöju igrala prijateljsko tekmo proti Švedski. Izbranci Srečka Katanca so z opravljenim na šestih treningih zadovoljni in upajo, da bodo proti Švedom, ki bodo pogrešali Zlatana Ibrahimovića, pokazali vzpodbudno igro za septembrski začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

(Foto: nzs) Selektor Srečko Katanec bo sicer v začetno postavo dal najverjetneje Vida Belca, Nejca Skubica, Aljaža Struno, Luko Kranjca, Bojana Jokića, Jasmina Kurtića oziroma Roka Kronavetra, Reneja Krhina, Kevina Kampla, Josipa Iličića in Milivoja Novakovića oziroma Roberta Berića.

Slovenija se je s Švedsko doslej pomerila enkrat, in sicer na prijateljski tekmi 26. maja 2008 v Göteborgu, slavili so Skandinavci z golom Tobiasa Linderotha.

"Čaka nas težka tekma. Vemo, s kom igramo. Švedi bodo igrali na evropskem prvenstvu, imajo dobre posameznike in so hkrati dobri kot ekipa. Upam, da bo dobra tekma za nas, da bomo čim več igrali. Na koncu pa bomo videli, kakšen bo rezultat," pravi Iličić.

Pričakovanja pred tekmo sta predstavila Josip Iličić in Aljaž Struna, ki jima je malce žal, da ne bosta igrala proti Zlatanu Ibrahimoviću. Švedski zvezdnik namreč po poročilih iz švedskega tabora danes ne bo igral.

"Verjetno se mu ne da," je o odločitvi junaka iz Malmöja, da ne bo igral, v šali dejal Iličić. "Bi bil pa to dodaten motiv, posebej za obrambne igralce," je resneje nadaljeval nogometaš Fiorentine.

Z njim se strinja tudi Struna, ki bo v odsotnosti Boštjana Cesarja zavzel mesto v osrčju slovenske obrambe. "Če Ibrahimović res ne bo igral, je škoda. Mi branilci bi radi igrali proti njemu, saj bi to bil dodaten motiv. Ampak ne glede na to, kdo bo na igrišču, bomo dali sto odstotkov," poudarja borbeni Struna.

Izbranci selektorja Srečka Katanca so skupno opravili šest treningov pred tekmo s Švedi, v slovenskem taboru pa upajo, da bodo dobro delo z vadbe prenesli tudi na današnji obračun.

"Čaka nas težka tekma. Vemo, s kom igramo. Švedi bodo igrali na evropskem prvenstvu, imajo dobre posameznike in so hkrati dobri kot ekipa. Upam, da bo dobra tekma za nas, da bomo čim več igrali. Na koncu pa bomo videli, kakšen bo rezultat," pravi "Jojo" Iličić.

Veliko besed v preteklih dneh je bilo izrečenih na temo švedske igre, češ da je ta borbena, napadalna, v obrambi pa celo manj agresivna od pričakovanj, a to Iličića ne zanima. "Mi se moramo osredotočati sami nase. To je najbolj pomembno. Nekaj bo sprememb, nekaj igralcev manjka, ampak mi smo najbolj pomembni, saj se pripravljamo na naslednje kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018," pojasnjuje Iličić.

Dodaja, da kljub številnim novincem v reprezentanci ni nobene živčnosti, zavedajo se, da potrebujejo določen čas, da se uigrajo. "Pridejo tudi poškodbe, zato moramo biti pripravljeni. Tako rezultat ne da ni pomemben, a v ospredju bo sama igra," meni Iličić.

Ta pravi še, da je igra odvisna od tega, kako se bo odvijala, je pa izpostavil, da če bodo samo nabijali žogo, to ne bo pripeljalo do pozitivnih učinkov. "Upam, da bomo mi igrali, oni pa se branili," je še povedal Iličić.

Tako Struna kot Iličić pa sta se ozrla tudi na sobotni finale lige prvakov, v katerem je Atletico Madrid Jana Oblaka izgubil po enajstmetrovkah proti mestnemu tekmecu Realu. Pravita, da sta oba navijala za Atletico, ki da je bil boljši in nezasluženo izgubil. "Škoda za Jana in za Slovenijo, ki bi tako imela zmagovalca lige prvakov," sta zaključila.

Selektor Srečko Katanec bo sicer oba bržčas uvrstil v začetno postavo na ponedeljkovi tekmi. V njej bodo najverjetneje še Vid Belec, Nejc Skubic, Luka Kranjc, Bojan Jokić, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Kevin Kampl in Milivoje Novaković.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 61., Švedska pa 36
. Prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo, ta bo 5. junija v Stožicah, bosta zadnji pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Uvodna tekma v teh Katančeve izbrance čaka 4. septembra v Litvi. Ob njej so v skupini F še Anglija, Škotska, Slovaška in Malta.