pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Rim

Slovenki premagali sestri Williams

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.05.2016 07:33

Slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta na turnirju WTA v Rimu z nagradnim skladom 2,4 milijona evrov ugnali sestri Williams. Srebotnikova in Klepačeva sta zmagali zanesljivo s 6:1 in 7:5.

(Foto: sl.wikipedia.org)
Za zmago nad Sereno in Venus, ki sta v Rimu v tekmovanju dvojic nastopili s povabilom organizatorja, sta Slovenki potrebovali le uro in 15 minut.

"Dvoboj sva odigrali dobro. Osredotočili sva se nase in na najino igro, ne glede na to, da sta bili nasprotnici sestri Williams. Vemo, da gre za odlični igralki, ki sta v preteklosti običajno turnirje, na katerih sta nastopili, tudi osvojili. Veseli sva, da nama ju je uspelo premagati, a to je šele prvi krog in potrebno se je osredotočiti naprej," je po zmagi dejala Srebotnikova.


"To je res lepa zmaga. Nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva, saj nasprotnici že dlje časa nista nastopili v dvojicah. Vedeli sva, da ju lahko premagava, a da bo to zelo težko. Po lahko dobljenem prvem nizu, ko sta nasprotnici naredili preveč napak, sva v drugem nizu nadaljevali odlično in povedli s 3:1 in 4:2, a sta naju sestri Williams ujeli in izenačili na 4:4 in 5.5. Ko je že kazalo, da bo dvoboj težko dobiti, sva se zbrali in v zadnjih dveh igrah pokazali zares dobro igro in zmagali," pa je dvoboj s slavnima sestrama opisala Klepačeva.

V drugem krogu slovensko navezo čakata drugi nosilki, Američanka Bethanie Mattek-Sands in Čehinja Lucie Šafarva, ki sta bili v uvodnem krogu prosti.