nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport San Marino

Slovenski nogometaši premagali San Marino

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
13.10.2015 06:17

Slovenska nogometna reprezentanca je na zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 v Serravalleju premagala San Marino z 2:0 (0:0).

(Foto: nzs.si)

Za Slovenijo sta zadela Boštjan Cesar v 54. in Nejc Pečnik v 75. minuti.


* Srečko Katanec, selektor Slovenije: "Zmaga je zaslužena. Moram reči, da smo igrali na zelo težkem igrišču. Tako je zelo težko igrati proti ekipi, ki se brani na svojih 20 metrih. V prvem polčasu smo se premalo gibali, bili prepočasni z žogo, so pa tudi stvari, zaradi katerih je nemogoče odigrati kaj pametnega. Videli ste, kako so padali po igrišču. Dobil pa sem informacije, ki sem jih želel. Vemo, kdo je kaj sposoben narediti."

Izbranci Srečka Katanca so tako potrdili tretje mesto v skupini E in s tem uvrstitev v dodatne kvalifikacije. Tekmeca za te bodo dobili v nedeljo na žrebu v Nyonu.

Angleži so za deseto zmago v deseti tekmi premagali Litvo s 3:0, Švicarji, ki so si tako kot Anglija že prej zagotovili drugo mesto in neposredno pot na EP, pa so Estonijo premagali tesno z 1:0. Nogometni selektor Litve Igoris Pankratjevas je odstopil po sinočnjem desetem in zadnjem krogu rednega dela kvalifikacij za Euro 2016.

Slovenski nogometaši so z zmago proti San Marinu končali kvalifikacije za EP 2016. Pristali so na tretjem mestu v skupini z Anglijo in Švico ter jih tako čakata še dva obračuna v dodatnih kvalifikacijah, ki bodo novembra. Slovenci so se v prvem polčasu mučili z "amaterji" iz San Marina, v drugem polčasu pa le strli njihov odpor.

Selektor Katanec je precej premešal začetno postavo za tekmo, ki ni odločala praktično o ničemer. Priložnost med vratnicama je dobil Jan Oblak, ki je nazadnje branil na marčevski prijateljski tekmi v Katarju.

V obrambi je Branka Ilića zamenjal Miral Samardžić, na sredini pa je Kevina Kampla, tega zaradi bolezni ni bilo niti na rezervni klopi (tako kot ne Zlatana Ljubijankića in Milivoja Novakovića zaradi poškodb), oziroma Dejana Lazarevića nadomestil Andraž Kirm.

Kot je bilo pričakovati, je Slovenija takoj prevzela pobudo in domače stisnila na njihovo polovico. Ob strnjeni, obrambni postavitvi San Marina pa Katančevim nogometašem dolgo ni uspelo priti do pravega strela. Do kazenskega prostora je šlo zlahka, zadnja podaja pa običajno ni končala pri pravem naslovniku.

V 25. minuti pa so imeli dotlej najlepšo priložnost "nogometni palčki", po zmedi v kazenskem prostoru je do strela prišel Andy Selva, a malce zgrešil cilj. V 36. minuti je v kazenskem prostoru sprožil še Matteo Vitaioli, Oblak pa je bil na mestu. Ob koncu polčasa je pri Sloveniji po kotu z glavo poskusil Miral Samardžić, a je meril previsoko.

Na začetku drugega polčasa je Katanec v igro poslal Nejca Pečnika in Tima Matavža namesto Josipa Iličića in Roberta Berića. Pečnik je imel takoj priložnost, a bil s strelom z glavo premalo natančen. Malce zatem je Matavžev strel z desne strani kazenskega prostora obranil Aldo Simoncini.

Približno 150 slovenskih gledalcev pa je prvi slovenski zadetek dočakalo v 54. minuti, ko je po Kirmovi podaji iz kota z glavo zadel Boštjan Cesar. Na 2:0 je povišal Pečnik v 75. minuti po podaji Bojana Jokića z leve strani. V 82. minuti je sam pred vratarja prišel Dejan Lazarević a malce preveč z leve strani, tako da je domači vratar žogo po njegovem strelu odbil v kot.