volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Sosedski derbi dobili Trebanjci

Piše: R.K.

Čas objave:
04.03.2024 09:54

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v obračunu 18. kroga v 1. SRL gostovali pri vodilni ekipi Trima iz Trebnjega in po zelo solidni tekmi morali na koncu priznati premoč gostiteljem, ki so slavili s 25:20 (13:9).

Dolenjski derbi, kjer so izbranci trenerja Mirka Skoka prekinili niz treh tekem brez poraza, je minil v izjemnem vzdušju dvorane OŠ Trebnje. Obračun se je začel zelo izenačeno, ekipi sta bili ena ob drugi, gostitelji pa so si šele v 19. minuti priigral dva gola prednosti. Krkaši so proti koncu prvega dela nekoliko popustili in zgrešili preveč stoodstotnih strelov, tako so na glavni odmor odšli pri zaostanku štirih golov (13:9). Štirinajst dnevni naporni ritem tekem je Novomeščanom le pustil nekaj posledic, kar se je poznalo predvsem v nadaljevanju srečanja, ko so Trebanjci izkoristili vsako napako Krke in imeli prednost treh, štirih zadetkov vseskozi pod nadzorom. Novomeščani so sicer skušali s srčno in borbeno igro zaostanek ublažiti, a jim je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Tekam se je končala po željah gostov, ki so na koncu slavili s petimi goli prednosti, bilo je 25:20.

V ekipi Trima sta po osem golov dosegla Jan Jurečič in Vid Miklavec, pri Krki pa je bil s šestimi zadetki najuspešnejši je Tilen Kukman.

Krkaše danes teden čaka nova preizkušnja. V domači dvorani Marof bodo gostili ekipo RK Sviš Ivančna Gorica.

Izjave po tekmi:

Jan Jurečič, igralec RK Trimo Trebnje: » Tekma je bila takšna, kot se za dolenjski derbi spodobi. Vsa zahvala najprej našim in novomeškim navijačem, ki so pričarali pravo navijaško vzdušje. Sicer pa smo se po spodrsljaju v prejšnjem kolu zbrali in danes zasluženo zmagali. Drugače pa vsa čast Krki, glede na to, kakšen ritem tekem imajo, so danes nudili zelo dober odpor.«
Jure Blaževič, varat MRK KRKA: » Glede na današnjo realizacijo lahko rečem le, da fantom ne gre zamerit prav nič, saj je to posledica dolgih dveh tednov napornega ritma tekem. Tako v Ormožu v sredo, kot danes, se je utrujenost poznala, izgubljenih je bilo ogromno žog ter na tak način proti takšni ekipi kot je Trimo, ne moreš zmagati.«

Rk Trebnje: Skledar, Čudić, Slatinek Jovičič 1, Višček 2, Bulzamini 1, Didovič, Jurečič 8 (3), Kotar 1, Udovič, Miklavec 8, Grmšek, Grbić, Cingesar 1, Nešić, Krešić 1, Ćorsović 2.

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Majstorović 3 (1), Udovč, Muhič, Rašo 1, Vukić, Stanojević 3, Zajc 2, Nikolić 2, Lavrič, Kukman 6 (5), Matko, Horvat 2.

Sedemmetrovke: Trebnje 3 (3), Krka 7 (6).

Izključitve: Trebnje 10, Krka 6 minut.

Rdeči karton: /.