prijateljstvo Dobra karma

Zgodba o dveh bratih vam morda reši odnos

Čuki Svet24.si

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas ...

evri denar xx Reporter.si

Pomoč samozaposlenim: Obrazec sem v petek ...

Praznovanje stoletnice v Domu starejših občanov Fužine Svet24.si

FOTO: V fužinskem domu starejših občanov ob ...

20200312-00994837 Necenzurirano

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

Šport Stockholm

SP: Risi v prvo klonili z Norvežani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.05.2013 07:45

Slovenska hokejska reprezentanca je nastope na svetovnem prvenstvu v Stockholmu začela z obračunom z Norvežani. Tekme se je končala s 3:1 za norveško izbrano vrsto.V slovenski predtekmovalni skupini so še Švedska, Švica, Češka, Danska in Kanada.

Norvežani so dobili prvo tretjino z 2:1, v drugi ni bilo zadetkov, v tretji pa so hokejisti Norveške še enkrat zatresli slovensko mrežo.

Slovenci so led v stockholmski dvorani Globe prvič preizkusili v četrtek, včeraj pa opravili še zadnji trening. Za minus pri zadnjih pripravah na SP sta poskrbela brata Marcel in David Rodman, saj sta se zaradi poznega konca nemškega drugoligaškega prvenstva soigralcem pridružila šele na Švedskem in nista opravila nobenega skupnega treninga.

Slovenija si je za cilj na SP 2013 zadala obstanek med najboljšimi. Po novem tekmovalnem sistemu ni več skupine za obstanek, temveč bo v nižji rang izpadla zadnja ekipa iz vsake od obeh predtekmovalnih skupin. A če bo v slovenski skupini na Švedskem zadnja Belorusija, ne bo rešilno niti predzadnje mesto, saj slednja zaradi gostiteljstva naslednjega SP letos ne more izpasti.


Prvi konec tedna bo za Slovenijo že zelo naporen, saj bo odigrala dve tekmi v dveh dneh. Najprej današnjo z Norveško, jutri pa znova ob za hokej nenavadno zgodnji uri, 12.15, še z Belorusijo.

V slovenski predtekmovalni skupini so še Švedska, Švica, Češka, Danska in Kanada.