franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

SU- jevci tudi v tej sezoni uspešno zastopajo barve Novega mesta in Slovenije

Piše: R.K.

Čas objave:
28.11.2023 08:36

Najboljši kolektiv Mestne občine Novo mesto v minulem letu, Športno društvo SU Novo mesto, je tudi v novo tekmovalno sezono vstopil več kot uspešno. Članska ekipa kot aktu-alni državni podprvak ter mladi upi iz tedna v teden navdušujejo z napredkom, zmaga-mi, pa tudi dosežki, ki dokazujejo, da se dobro delo na treningih poplača.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi imajo igralci ŠD SU Novo mesto šest zmag, poraza še niso občutili. Ligaško sezono nadaljujejo 6. decembra, ko bodo v gosteh odigrali tekmo s prav tako doslej še neporaženo ekipo NTK Savinja I. Do konca jesenskega dela so sicer še trije krogi.

Odlično so sezono začela tudi dekleta, ki igrajo v 2. SNTL. Po šestih tekmah so SU-jevke še neporažene in trenutno zasedajo 2. mesto na lestvici, na prvem mestu je zaradi boljše razlike v odigranih dvobojih ekipa NTK Vesna iz Ljubljane.

En mejnik letos že dosežen

ŠD SU Novo mesto je klub, ki obstaja šele 6 let. Aktivni so tako v tekmovalnem namiznem tenisu kot na rekreativni ravni, organizirajo tudi šolo namiznega tenisa, ki poteka ne le v MO Novo mesto, ampak tudi v Občini Straža in Občini Šmarješke Toplice. Število novih članov na vseh lokacijah je to jesen doseglo nov rekord. Pod okriljem ŠD SU vadi že več kot 500 igralk in igralcev namiznega tenisa, dvorane so polne, vzdušje odlično. »Po šestih letih smo ponosni na vsak prehojen korak, na vsakega posameznika, ki je v dvorani prijel za lopar ali se kako drugače (športno) zabaval. Neizmerno pa smo tudi hvaležni, da se naša usmerjenost k ljudem in delu z otroki tako obrestuje,« izpostavlja glavni trener in igralec Uroš Slatinšek.

Ponosno in odločno tudi v reprezentančnem dresu

Te dni v Novi Gorici poteka svetovno prvenstvo v kategorijah U15 in U19. V slovenski ka-detski namizno teniški reprezentanci so poleg Vite Kocjančič kar tri igralke ŠD SU: Lana Sla-tinšek ter sestri Neja in Neža Gazvoda. »Nastopanje za slovensko reprezentanco je posebna čast in odgovornost. Zato smo še posebej ponosni, da imamo kar tri reprezentantke! Za priho-dnost se nam res ni treba bati,« ne skriva navdušenja Uroš Slatinšek.

SU-jevci tudi uspešni organizatorji

Po oktobrskem Državnem prvenstvu v paranamiznem tenisu, ki so ga gostili na Livadi, bo usklajen tim ŠD SU 10. decembra organiziral 2. Odprto prvenstvo za mladinke in mladince, kjer pričakujejo več kot 120 igralcev in igralk. 19. decembra pa bo potekalo še tradicionalno SUjevsko božično novoletno druženje, ki bo tokrat tudi dobrodelno obarvano.