nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Podčetrtek

Tajfun do tretje zmage

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.12.2016 19:03

Podčetrtek, 4. decembra - Košarkarji Tajfuna so v 9. krogu lige Nova KBM v gosteh premagali Terme Olimia Podčetrtek s 67:52 (49:37, 31:22, 22:7).

Košarkarji Tajfuna so na gostovanju v Podčetrtku prišli do tretje zmage v letošnjem državnem prvenstvu, druge zaporedoma, medtem ko so domačini ostali pri eni. Tekma je bila odločena že po prvi četrtini, ki so jo gostje iz Šentjurja dobili s petnajstimi točkami razlike.

Že v prvih desetih minutah tekme so varovanci Jurice Golemca, ki so pred slabimi 14 dnevi v tretjem krogu pokalnega tekmovanja izločili ekipo iz Podčetrtka, prišli do visoke prednosti. Domačini so s košem Nejca Bude v peti minuti povedli s 6:2, le tri minute pozneje pa so jim gostje s tretjo trojko Mirze Sarajlije pobegnili za 12 točk (18:6), do konca četrtine pa so svojo prednost povečali še za tri točke. V 15. minuti je četa Borisa Zrinskega že zaostajala za 19 točk (12:31), do odhoda na odmor pa je le nekoliko omilila svoj zaostanek.

Ko so se domačini v 25. minuti s košem Žvana gostom približali na 32:36, je že vse dišalo po preobratu, a so Šentjurčani z delnim izidom 11:3 spet pobegnili na varno razdaljo. Tekma je bila odločena v 37. minuti, ko je trojko za vodstvo s 63:48 dosegel Malcolm Clark.

V prihodnjem krogu bodo Terme Olimia Podčetrtek spet igrali doma, in sicer bodo 10. decembra gostili LTH Castings, Tajfun pa bo istega dne gostil Portorož.