pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

Tega tajkuni ne morejo razumeti!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.05.2016 17:28

Vloga prostovoljcev je neprecenljiva. Prvi tekmovalci že trenirajo. Jutri ob 9. uri se začnejo kvalifikacije. Vstop prost.

Veliki tekmovalni uspehi Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto so botrovali, da se je vodstvo najbolj uspešnega novomeškega kluba odločilo konkurirati za organizacijo nekaterih zahtevnejših turnirjev. Tako so Novomeščani uspeli pridobiti izpeljavo dveh velikih prireditev:

ITTF World Tour Challenge Series za člane (14. mednarodnego odprto prvenstvo Slovenije, od 1. do 5. junija 2016) in
ITTF World Junior Circus za mladince (Mednarodno prvenstvo za mlade, od 21. do 25. septembra 2016).

V organizacijo prvega turnirja je posadka novomeškega kluba pod vodstvom predsednika NTK Krka Tomaža Kralja vložila veliko dela. Zavedala se je, da brez sodelovanja večjega števila članov in članic kluba, predvsem pa prostovoljcev, tako zahtevnega tekmovanja ne bo moč izpeljati. In znova je prišlo do izraza prostovoljstvo, to neplačano delovanje v korist drugega ali v korist skupnosti. V novomeškem DRPD, Duštvu za razvijanje prostovoljnega dela, ki se je takoj odzvalo klicu na pomoč, deluje veliko prostovoljcev, ki opravljajo plemenito in koristno delo.

Tokrat bodo pet dni z igralkami in igralci iz vsega sveta naslednji prostovoljci:
Marjan Šonc, Dragan Živković, Aleksandra Janežič, Snežana Blagojevič, Ivana Milenkovič, Jure Kocjančič in Alenka Medle, vsi člani DRPD Novo mesto.


Na vprašanje, zakaj se odločajo za prostovoljsko delo, so njihovi odgovori skoraj enoznačni:
»Na ta način ob pomoči, ki jo nudimo, širimo svoja obzorja. Res je namreč, da imamo tudi prostovoljci ob delu zadovoljstvo in korist. Ta izhaja predvsem iz zavesti, da smo po svobodni volji darovali svoj čas, energijo, znanje in prispevali k boljšemu življenju drugih oseb ali uspešni organizaciji prireditev, dogodkov in turnirjev. Ob tem se rojevajo nove vezi, nova prijateljstva, pridobijo se nova znanja in spoznanja. Tega sodobni tajkuni ne morejo razumeti!«

Organizatorji pravijo, da takšnega razmišljanja zlasti slovenski staro in novodobni tajkuni ne razumejo. Organizatorji se vsem protovoljcem tega sveta, zlasti pa zgoraj naštetim, od srca zahvaljujejo in obveščajo, da prvi tekmovalci v športni dvorani na Otočcu že trenirajo. Poudarjajo, da je vstop prost.


FOTO: Facebook