stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport

Tesna zmaga Krke na Galjevici

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2024 08:55

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v prestolnici odigrali zaostalo tekmo 20. kroga v 1. državni rokometni ligi. Z gostovanja pri predzadnje uvrščeni ekipi MRK Ljubljana so se vrnili z obema točkama, bilo je 34:32 (17:17).

Dolenjci so imeli na generalki pred povratno tekmo četrtfinala evropskega pokala proti grškemu Olympiakosu kopico težav s predzadnjo ekipo lige. Na koncu so vendarle iztržili tesno zmago, s katero so se zavihteli na četrto mesto na razpredelnici.
Po vodstvu Novomeščanov v uvodu so gostitelji ob polovici prvega dela izenačili na 9:9, nato pa povedli za tri gole. A do polčasa sta bili ekipi pri 17. golu izenačeni. Tesno je ostalo tudi v drugem delu, saj si nobena ekipa ni priigrala več kot dva zadetka prednosti. Šele v končnici je zmagovalca odločil Marko Majstorović, ki je zadel za 30:33 in 31:34, nekaj ključnih obramb za zmago pa je prispeval še vratar Jure Blaževič. »Tako v prvem kot v drugem polčasu nam igra ni stekla v obrambi. Na koncu je vratar Blaževič obranil nekaj čistih strelov, kar je tekmo v sami končnici prevesilo v našo korist. Se je pa bilo zelo težko koncentrirati na današnjega tekmeca z dna lestvice. Morda je za našo slabšo igro kriva utrujenost, verjamem pa, da je celotna ekipa z mislimi že na sobotni povratni evropski tekmi proti Olympiakosu,« je srečanje v prestolnici povzel Žiga Bradeško.

Sicer pa je bil Marko Majstorović z osmimi goli tudi najboljši strelec Krke, za Ljubljano jih je devet dosegel Matevž Jaklič.

Krkaše že v soboto čaka odločilna povratna tekma za vstop v polfinale evropskega pokala, s tekmovanjem v državnem prvenstvu pa bodo nadaljevali sredi aprila, ko bodo v 21. krogu gostili Ribnico.

Statistika:

MRK LJUBLJANA: Logar (9 obramb), Gaberc, Lukman 3, Vrbinc, Jaklič 9 (3), Novak 2, Brulec 1, Nosan 1, Makivić 3, Kamenicki, Lukman 6 (1), Pernovšek 3, Gombač, Tomšič 2 (2), Ključanin 2,

MRK KRKA: Rauh (1 obramba), Brajer, Blaževič (5 obramb), Bradeško 1, Majstorović 8 (5), Muhič, Rašo 3, Vukić 2, Stanojević 6, Rašo 1, Nikolić 5 (1), Lavrič, Kukman 2, Matko 2, Derganc, Horvat 4,

Sedemmetrovke: MRK LJUBLJANA 6 (6), MRK KRKA 6 (6)

Izključitve: MRK LJUBLJANA 16 minut, MRK KRKA 12 minut