Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Šport Ljubljana

Tina Šutej sezono začenja v Novem mestu

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2022 09:33

Velodrom v Češči vasi bo jutri prizorišče prvega večjega članskega slovenskega atletskega mitinga v zimski sezoni. V dolenjski prestolnici bo tudi Tina Šutej, lani srebrna na dvoranskem EP in peta na olimpijskih igrah v Tokiu.

Triintridesetletna Šutejeva je edina med atletinjami na startnem seznamu skoka s palico. Bo pa bolj zanimivo v teku na 800 m, kjer se bo po lanskem uvodu na tej razdalji vnovič pomerila slovenska rekorderka na pol krajši razdalji Anita Horvat. Najbolj nevarna ji bo Jerneja Smonkar, ki ima le osem stotink slabši prijavljeni izid, blizu pa jima bi bila lahko tudi obetavna Veronika Sadek.

Lia Apostolovski bo skušala nadaljevati lansko sezono, v kateri je postala najboljša slovenska skakalka v višino, na startu bo tudi Lara Omerzu, ki ima pet cm slabši prijavljeni izid. Med atleti bo na 400 m prvi favorit Lovro Mesec Košir.

Kristjan Čeh, najboljši slovenski atlet, načrtuje v zimski sezoni tri tekme, v metu diska bo za konec nastopil tudi na evropskem pokalu v Leirii na Portugalskem 12. in 13. marca. Njegova glavna cilja pa bosta poleti na svetovnem prvenstvu v Eugenu v ZDA (15. do 24. julij) in na evropskem prvenstvu v Münchnu (15. do 21. avgust).

Prvi je sezono v dvorani začel Filip Jakob Demšar, ki je že sredi meseca v Columbii v ZDA, kjer študira, v teku na 60 metrov z ovirami zmagal s časom 7,84 sekunde. Norma za nastop na dvoranskem SP v srbski prestolnici je 7,72.

V tej sezoni pa ne bo tekmovala Maja Mihalinec Zidar. Najboljša slovenska sprinterka zadnjih let je preko družbenega omrežja sporočila, da bo konec maja postala mamica. Z možem Luko Zidarjem, nekdanjim skakalcem v višino, pričakujeta hčerko. Še vedno trenira in upa, da bo lahko po porodu nastopila tudi na svojih tretjih olimpijskih igrah.

"Super se počutim, zdaj sem v petem mesecu nosečnosti in sem kar presenečena, kako aktivna sem še lahko na treningih ... Računam in upam, da bo tudi porod potekal brez težav in da se bom jeseni že lahko pridružila ekipi in začela s treningi. Vrnitev na tekmovališča načrtujem v prihodnji poletni sezoni, si pa želim, da bi morda nastopala že v dvoranski sezoni. Moj dolgoročni cilj pa ostajajo olimpijske igre v Parizu leta 2024," je svoje načrte za prihodnost razkrila 32-letna Mozirjanka.