stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Sölden

Tinin briljanten začetek sezone

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.10.2012 07:12

Z veleslalomsko tekmo v avstrijskem Söldnu se je začela nova sezona svetovnega pokala alpskih smučark. Tina Maze je začela odlično in kot najhtirejša odpeljala veleslalomsko preižkušnjo. V finalno vožnjo se je uvrstila tudi Ana Drev, ki je osvojila 13. mesto.

V finalni vožnji je v gosti megli smučala preudarno, unovčila vse izkušnje, ki si jih je pridobila ob treniranju v slabih razmerah in preprečila dvojno avstrijski zmago. V cilju je imela 42 stotink prednosti pred Kathrin Zettel. Tretje mesto je osvojila Stefanie Köhle.

__________________________________________________________________
S številko pet se je Mazejevi še najbolj približala Tessa Worley, ki zaostaja 74 stotink, na tretjem mestu je Rebensburgova, ki pa zaostaja že več kot sekundo. Vonnova za Tino zaostaja dve sekundi in 37 stotink.
...
____________________________________________________________________
Američanka Lindsey Vonn je oktobra lani pohod do velikega kristalnega globusa začela z zmago na ledeniku Rettenbach ter se je že na prvi tekmi vpisala v zgodovino, saj je po Avstrijki Petri Kronberger, Švedinji Pernilli Wiberg, Hrvatici Janici Kostelić in drugi Švedinji Anji Pärson postala peta smučarka v zgodovini, ki je zmagala v vseh petih disciplinah.

Mazejeva je bila lani v Söldnu kot najboljša Slovenka 23. in je razočarano zapustila prizorišče, na katerem je zmagala leta 2002 in 2005. Kljub neprepričljivemu začetku se je nato v nadaljevanju povzpela tik pod sam vrh in s srebrom v skupnem seštevku dosegla zgodovinski slovenski uspeh. Mazejeva je bila pred letošnjo zimo nekoliko zadržana, vendar po uspešnih poletnih pripravah, tudi na južnoameriških smučiščih, optimistična.

Uspelo ji je tudi izbrati smuči in opremo, kar ji lani ni šlo od rok in je prav zaradi nihanja pri odločitvi o dolžini smuči sezono začela neprepričljivo. Poudarila je, da je njen glavni cilj, da bi bila vrhunska na vsaki tekmi posebej. Menila je, da veliki kristalni globus ne more biti cilj, ki bi si ga lahko zastavila že na začetku sezone. Vseeno pa ni skrivala želje, da stori še nekaj več kot v prejšnji sezoni. Njeni največji tekmici za končni uspeh in prvi alpski veliki kristalni globus ostajata Vonnova in Nemka Maria Höfl Riesch. Slednja je bila nekaj časa bolna, v začetku tedna pa se je že vrnila na snežni trening.

Ekipa Tine Maze ostaja v podobni sestavi kot v prejšnji sezoni. Vodja je njen življenjski sopotnik Andrea Massi, trener Livio Magoni, fizioterapevtka Nežka Poljanšek, nov pa je italijanski serviser Andrea Vianello, s katerim se je najboljša slovenska smučarka zelo dobro ujela.