ivan-zidar, pogreb Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Žalah slovo od Ivana Zidarja

jelko kacin Svet24.si

Kacin: Kaj starost hospitaliziranih in grožnja ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

gardsko-jezero, tragedija Svet24.si

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

free hess Odkrito.si

Nikoli ne pustite priprtih vrat v otroško sobo, ...

Clipboard02 Odkrito.si

MARJAN NOVINA: "Moj ni dolg, je pa majhen"

Šport Trebnje

Trebanjski levi premagali Korošce

Piše: RK Trimo Trebnje

Čas objave:
17.05.2021 09:07

Trebanjski levi so z odliko premagali Slovenj Gradec (33:20) ter opravili prvo izmed zadnjih treh nalog v boju za vrh Lige NLB. Na sporedu je že zahtevno gostovanje v Škofji Loki, ki ga četa Uroša Zormana jemlje zelo resno.

Za trebanjskimi rokometaši se razpleta sijajen konec sezone. Po zmagi Gorenja Velenja nad Celjani so se (začasno) povzpeli na sam vrh prvenstvene lestvice in ostajajo v igri za najvišja mesta. Moštvo je pred zadnjimi srečanji zelo motivirano, a vsakega tekmeca jemlje resno ter osredotočeno.

Odlična predstava za novi dve točki
Moštvi sta srečanje odprli nekoliko nervozno. Na obeh straneh smo videli izmenjavanje zadetkov, od petnajste minute dalje pa je pobudo prevzela domača zasedba in mirno stopnjevala prednost. Slednja je v 23. minuti po golu Mihajla Radojkovića znašala +3 (13:10), ob odmoru pa je na semaforju kazalo 17:12 za Trebanjce.

V uvodnih minutah drugega dela so gostitelji hitro odgovorili s serijo treh zaporednih zadetkov ter rezultat povišali na +8 (20:12). V 35. minuti je na parketu prišlo tudi do vroče krvi, ki je terjal davek na trebanjski strani z rdečim kartonom Gregorja Potočnika ter dvominutno izključitvijo Luke Florjančiča, pri Slovenj Gradcu pa sta za dve minuti na klop odšla Vuk Milenković in Vid Levc. A to ni ustavilo trebanjskih levov. Ti so še naprej tresli koroško mrežo, bili osredotočeni na igrišču in slavili pomembno zmago z rezultatom 33:20.Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje: "Čestitke fantom za zmago. Slovenj Gradec že dolga leta velja za zahtevnega tekmeca, mi pa smo danes odigrali po načrtih in prišli do pomembnih dveh točk. Slovenjgradčanom želim vso srečo v zaključku sezone, nas pa do izpolnjenih ciljev čakata še dve tekmi."

Ivan Vajdl, pomočnik trenerja RK Trimo Trebnje: "Pričakovali smo težko tekmo in zahtevnega tekmeca. Glavna težava je bila v prevelikem številu storjenih napak v napadu v drugem polčasu. Trimo Trebnje zagotovo igra najlepši rokomet v tej sezoni, zato mu želim veliko uspeha še naprej."